Menu Sluiten

De vegan picknick

Vroeger, toen we op een appartment woonden, gingen we vaak picknicken. In de zomer haast elke dag. We woonden niet erg ver van parken en het was fijn vertoeven.
Tegenwoordig doen we het iets minder, maar een lunch in de buitenlucht vind ik wel nog steeds heel leuk.

Een afspraak met vriendinnen, klein feestje, romantische lunch lijkt in de buitenlucht nog meer te smaken. Wat de ideale gerechten zijn voor de picknick worden hieronder opgesomd.

picknick soetewey

Wat nodig?

Zorg voor een heel groot laken. Dit mag gerust een oud laken zijn waar een grasvlek meer of minder niet uitmaakt. Daarop leg ik een handdoek per persoon, zodat iedereen kan knoeien en prutsen op zijn eigen handdoek. Meestal vraag ik om er zelf één te voorzien.

Een grote koeltas is echt wel handig als je gaat picknicken. Je kan er nog altijd extra koelellementen in steken als je het echt heel koel wil houden. Echt geen koeltas bij de hand? Maak handdoeken vochtig/ klam en steek ze in de vriezer en wikkel die rond je flessen en potjes. Steek alles samen in een zak en knoop die goed toe.

Aan plastiek bordjes, bestek enz. doe ik liever niet mee. Ik neem houten plankjes mee en een paar goedkope borden (zo de borden die je niet echt zou gebruiken als er visite is). Bovendien vraag ik meestal aan de anderen om hun eigen bordje en bestek te voorzien.

IMG_5105

Wat te eten?

Heel praktisch om mee te nemen en bovendien erg lekker is een stuk quiche. Geen geknoei met smeersels en dips, maar al het lekkers in een handige spie.
Een beetje in dezelfde stijl als quiche, is een hartig pasteitje. Je eet het gewoon met je handen en je hebt een feestje in je mond.

Zowel kinderen als volwasennen genieten van een wrap, besmeerd met linzenspread en extra gevuld met kleine tomaatjes, gefrituurde uitjes en kiemen. Of maak een variatie met een paprikaspread.

Glazen bokalen gevuld met slaatjes doen het ook altijd goed. Een komkommersalade met bonen is handig om in een bokaal te steken. Ook een heel eenvoudige avocadosla valt bij veel lekkerbekken in de smaak.

Een thermos warme thee kan je meezeulen voor de liefhebbers en uiteraard ook koel water. Wat dacht je van een heerlijke mangodrank? Verfrissend is een ijskoude kersenschorle.

Als toetje moet je gaan voor iets dat je weer heel eenvoudig achter de kiezen kan steken, zonder geklieder. Daarvoor komt amandelkoek helemaal in aanmerking. Een lekkere power ball is een heerlijke manier om een maaltijd in stijl af te ronden.

Ontbijtmand klein en glv

Wist je dat je de meeste producten die je op deze foto’s ziet gewoon kan kopen bij TeaBoon?

– Veel plezier in de buitenlucht! –

4 reacties

  1. kristof br

    Mooie, smakelijke foto’s. Die tip van de doeken in de ijskast is goed, omdat zo al het eten echt wordt ingewikkeld in de koelte
    Thanx teaboon

    • TeaBoon

      Dat is geen ingewikkelde zaak, hé!? Ik heb tijdens zo’n hete zomers om zelf me te laten inpakken met gekoelde doeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *