Menu Sluiten

Cake-truffels

Deze cake pops zijn meer truffel dan gewoon een bolletje cake en dat is dankzij de decadente ganache, daarom dat het dus cake-truffels zijn.

Het maken van cake-truffels is kinderspel. Zet je ze speels op een stokje of serveer je ze op een chique schaaltje?

Wat cake-kruimels goed kneden met ganache. Bolletjes van maken en invriezen. Onderdompelen in chocolade en klaar is cake.

Grondstoffen en stappenplan

Hoe kom je aan restjes cake? Als ik cupcakes vul, dan haal ik er telkens een beetje cake uit om die holte te vullen.
Ook als je taart wil opbouwen en je cake is te bol gaan staan dan ga je de bovenkant afsnijden. Uiteraard kan je die restjes dan ineens opeten, maar het is nog toffer om ze te verzamelen om er dan deze bolletjes van te maken. Heb je compleet geen restjes en wil je toch deze truffelbolletjes maken? Dan maak je een gewone vanillecake en verwerk je die tot cake-truffels.

Moet je ganache gebruiken? Neen, maar met botercrème is het echt niet zo lekker. Dus wil je een lekker bolletje, dan kan je maar best ganache gebruiken. Bovendien is dat niet moeilijk om te maken. Ik deel het recept hier.
Laat het een beetje harder worden voor je het gaat gebruiken om te kneden.

Wil je nog andere lekkere truffels maken? Dat kan eenvoudig op basis van dadels. Hier vind je het recept.

Benieuwd naar mijn creaties? Je kan me volgen op Instagram en Facebook.

Rollen – dippen – smullen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *