Menu Sluiten

Heerlijke ganache om overal op te doen

Een goede ganache is heerlijk om over ijsjes te gieten, op en in een taart, als vulling van een praline, over een pannenkoek, om vers fruit in te dopen …

3 lagen gebak.jpg

Wat dacht je van een wafel met een bolletje ijs en overgoten met ganache? Of een snelle chocoladecake met een sliertje warme ganache? Er zijn legio mogelijkheden.

Ik toon jullie in 1 stap om zelf een heerlijke chocoladeganache te maken. Dit heb je zo geklaard. Het is echt een bijzonder eenvoudig recept.

stappenplan ganache.jpg

Je kan met smaakstoffen de smaak geven aan je ganache die je zelf wil. Heerlijk met een toets koffie of een hint van ananas.

Mits ik zeer pure chocolade gebruik, doe ik er altijd nog een lepetje agavesiroop door.

Om je ganache een extra zachte structuur te geven kan je eventjes alles flink mixen met de staafmixer.

Eens je ganache gestold is kan je hem beter niet meer opwarmen. De kans dat het gaat schiften of de chocolade gaat verbranden is groot.

Ben je aan de slag gegaan met mijn recept. Laat het me weten. Het is altijd leuk om jullie ervaringen te lezen.

– Smakelijk eten –

3 reacties

 1. Pingback:Cake-truffels - Tea Boon

 2. Raisa

  Dus eerst de room koken en daarna de rest toevoegen en mengen? Moet je dan het room van het vuur halen om te mengen? Ik neem aan van wel.

  • TeaBoon

   Room aan de kook brengen. Best dan de room van het vuur en alles mengen. Om een mooie glans te verkrijgen kan je er best met de staafmixer doorgaan.
   Veel bakplezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *