Menu Sluiten

Calamares van shiitake

Calamares van shiitake, of shiitakebeignets, zijn een heerlijk hapje. Je kan ze als borrelhapje serveren, maar ook als onderdeel van een grote tapasschotel.

Ik zag in de winkel afgeprijsde shiitakes liggen en kreeg plots de ingeving “Laat ik calamares van shiitake maken.” Zo gedacht, zo gedaan en het smaakt naar meer.

Ik serveerde ze met een afgeleide saus van mijn mayo. Beetje peterselie, extra citroensap en wat knoflook maken dit tot de ideale begeleidende saus voor mijn calamares van shiitake.

Je hoeft geen frietketel te hebben om ze te maken. Ik heb deze beignets ook gewoon gebakken in een kookpotje dat ik vulde met flink wat frituurolie. Zoals je altijd best met gefrituurde zaken doet, laat je ze even uitlekken op een stukje keukenrol of dergelijke.

In slechts vier kleine stappen maakt je deze zachte beignets. Ook een goede manier om kinderen te laten wennen aan de smaak van bepaalde groenten en zwammen.

Stappenplan en grondstoffen

Je kan in de plaats van shiitakes ook groenten door het beslag halen. Ideaal om restjes groenten te verwerken die anders maar zouden liggen verpieteren.

Het bier door het beslag maakt het extra luchtig. De rest van het bier kan je serveren tijdens het eten.

Om ze een smaak van de zee te geven meng je zeewiervlokken door het beslag. Moet niet, als je niet zo gewonnen bent voor die zilte smaak. Ook zeekraal kan je door het beslag halen om een zeesmaakje te hebben. Zo te eten of leg de zeekraaltjes bovenop een slaatje.

 

Wist je dat ik zo nu en dan nog andere recepten deel op mijn Instagram?
Ook op Facebook laat ik heel wat lekkers passeren en kan je goed de verschillende acties en nieuwigheden ontdekken.

Ben jij aan de slag gegaan met één van mijn recepten? Deel je ervaring onderaan het recept en/of plaats je foto’s op sociale media met een tag naar TeaBoon, zodat ik zie wat het resultaat is.

 

– Smakelijk eten! –

1 reactie

  1. Pingback:Gefrituurde kappertjes - Tea Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *