Menu Sluiten

Spruiten in een jasje

Spruiten, ze lokken heel wat reacties uit.
Met deze spruiten in een jasje kan je zelfs de haters overtuigen om deze kleine kooltjes op te smullen.

Bladerdeegje en mosterd maken spruiten tot een heuse traktatie.

Spruiten in een jasje zijn ideaal als snack, borrelhapje of leuk bijgerechtje.

Grondstoffen en stappenplan

Bladerdeeg kan je in de koeling van je supermarkt vinden of in de vriezer. Let wel op dat je een deeg neemt zonder boter, als het zonder zuivel moet zijn.
Neem 5 minuten voor het werken je bladerdeeg uit de koeling. Zijn de vellen bevroren? Dan haal je ze een half uurtje voor gebruik uit de vriezer. Te koude deeg doet het scheuren, te warme deeg doet het enorm kleven. Laat je deeg afgedekt, als je er niet met werkt, want anders droogt hij uit.

Spruiten kuis je voor je ze gebruikt. Het knobbelige voetje onderaan afsnijden en de buitenste blaadjes afpellen. Om ze kort en snel te garen maar ik in elk voetje een flink kruis met een scherp mes.
Spruiten mag je niet te lang koken, want dan krijgt deze kool niet zo’n fijne geur en smaak. Ze moeten net gaar zijn en dan moet je ze schrikken onder koud water om ze niet verder te laten garen. Anders komt de zwavelgeur vrij.

Ook heerlijk bij deze spruiten in een jasje is een scheutje geroosterde sesamolie. Hussel de gegaarde spruiten door de olie voor je ze inpakt.

Duw de deegrandjes goed aan voor je gaat bakken. Soms heb je wat water nodig om het beter te laten kleven. Leg de pakketjes op een bakvel.

Elke oven is anders en de onderstaande baktijd is dan ook louter indicatief.

 

 

Ben je wel te vinden voor hartig lekkers met bladerdeeg? Dan is stoemppastei ook beslist iets voor jou.

Wist je dat je TeaBoon ook kan volgen op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *