Menu Sluiten

Taartdecoratie van rijstpapier

Zo nu en dan wil je gewoon een decadente taart op tafel kunnen zetten. Een taart waarvan iedereen “Wauw” en “Ooh” piept.

Wat je niet wil is dat je zelf van “Auw”, “Aargh” kreunt. Daarom dus een eenvoudige techniek met spullen die je in elke supermarkt kan vinden. Rijstpapier blijkt de held van de dag te zijn voor je taartdecoratie.

Instructievideo en grondstoffen

Zoals je zal zien heb je rijstpapier nodig voor deze taartdecoratie. Gewoon het rijstpapier waar je ook spring rolls mee maakt. Dat is nog een beetje anders dan de loempiavellen die je bakt.

Voedingskleurstof kan je eigenlijk in elke supermarkt vinden. Moet je het gebruiken? Neen, hoor. Al is het leuk om mee te spelen. Niet alle voedingskleurstoffen zijn geschikt voor veganisten. De vloeibare kleurstof in het filmpje heb ik nog in Engeland gekocht, maar je kan in zowat elke bakwinkel kleurstoffen vinden. De kleurstoffen van Rainbow Dust verkopen ze op heel veel verschillende locaties en zijn prachtig van kleur, echt een aanrader.

Eens je waaier, stuk textiel, ijsschot… gedroogd is, is het eigenlijk redelijk hard.

Het maken van deze decoratie is echt niet moeilijk. Al wat je nog rest is ze op een leuke manier een plaats geven op je taart.

Hieronder vind je het filmpje. Je moet enkel maar op het pijltje klikken om het af te spelen.

 

Het resultaat van dit filmpje kan je zien in de taart helemaal bovenaan. Het is het opspattende water waaruit de haai komt piepen.

 

Het goud op deze zwarte waaiers, bracht ik pas aan eens ze droog waren. Als ze droog zijn kan je ze heel eenvoudig in zijkanten en bovenkanten van taarten prikken/ duwen.

Ben je aan de slag gegaan met deze techniek? Laat het hieronder weten, deel het op sociale media en vergeet TeaBoon niet te taggen. Het is voor mij altijd heel erg leuk om te zien wat jullie allemaal uitspoken in de keuken.

– Veel drapeerplezier! –

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *