Menu Sluiten

Fluwelen linzenspread

Linzenhummus is eenvoudig om zelf te maken, heel erg lekker en als bonus nog eens gezond.

Linzen zijn lekker en bovendien een bron van ijzer en proteïnen. Door de tahin in dit recept krijg je van de 2 voorgaande bouwstenen nog een extra portie binnen en een shot calcium.
Zelfs een infuus vitamine C hap je naar binnen met deze spread door het frisse citroensap.

koraallinzencrème

Ik vind het heerlijk als dip, in een wrap of pitabroodje, maar ook voor op toast of open boterham.

Ingrediënten en stappenplan

Je dient op voorhand de koraallinzen te koken en te laten afkoelen. Het is niet erg als je er te veel hebt gekookt. Je kan ze gewoon invriezen, mee in je soep doen …
Spoel de linzen liefst af voor je ze kookt en doe geen zout in het water. Zout maakt deze peulvruchten nog papperiger. En koraallinzen behouden hun vorm al niet tijdens het koken. Normaal kan het koken van peulvruchten wat tijd in beslag nemen, maar deze soort linzen zijn snel gaar.
Waar te vinden? Haast elke ruimgesorteerde supermarkt heeft het tegenwoordig in zijn aanbod. Ook Aziatische winkels en natuurwinkels hebben dit in hun aanbod. Ze worden ook wel rode linzen genoemd of Egyptische linzen. Hier kan je nog een rode linzenreceptje vinden.

Tahin kan je echt in elke supermarkt vinden en is een crème van sesamzaadjes. Qua structuur heeft het veel weg van pindakaas. Hier kan je nog een tahinreceptje vinden.

Kokos aminos is een heerlijke smaakmaker met tonen van zout, zoet en zuur. Ze wordt gezien als vervanger van sojasaus. Zelf vind ik dat maar een halve waarheid en zou ik het persoonlijk meer zien als een vervanger van de betere balsamicocrème. Ik koop de mijne bij Three By One, omdat hun verhaal mooi is achter de producten. Het is niet goedkoop, maar je kan het wel voor zeer uiteenlopende dingen gebruiken.

stappenplan linzenspread.jpg

 

Bewaartips

Heb je de dip gemaakt en wil je hem wat langer bewaren?
Doe het in een zuiver potje en giet er een laagje olie op. Op die manier sluit je het af van zuurstof. Je kan dat op deze manier tot wel een week in je koelkast bewaren.
Ik heb de test voor jullie gedaan en je kan hem invriezen en nadienen weer gebruiken. Is hij een beetje te korrelig geworden? Zet er even de mixer in en voeg een beetje water toe.

– Dippen maar! –

2 reacties

  1. Els Aerts

    Blij dat ik het recept heb geopend. Ik word terug een trouwe….
    Zal het uiteraard ook proberen maar dat is voor later… nu andere boontjes te pellen!

    • TeaBoon

      Dit is nog niet het recept waar ik op doelde, die volgt dra! 😉 Mijne nikkel viel dat ik daarvoor eerst dit recept moest delen voor ik het ander recept ‘kon’ delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *