Menu Sluiten

Tussen berg en daal

Wij zijn echt gek op de Indiase keuken.
De verscheidenheid aan gerechtjes die er op tafel staan, de volle smaken, vaak toegankelijk en toch exotisch, dat trekt ons zo aan in Indiase voeding.

Dit daalrecept is ideaal om kleine restjes groenten op te werken.

Dahl

Wil je net zoals wij smullen van Indiase lekkernijen?
Ga zelf aan de slag met ons heerlijk daalrecept, rijk aan groenten.
Daal is eigenlijk een overkoepelende naam voor gebroken peulvruchten.
Als je onze daal met curry-allures serveert, dan dien je deze liefst op met rijst of Indiaas brood (zoals roti, naan, papadum, …). Heerlijk voor erbij zijn samosas (gevulde pasteitjes), pakora (groentenbeignets), aloo matar (milde curry)…

Tegenwoordig vind je in haast alle winkels voorverpakte naan die echt goed van smaak is. Dus maak het je zeker niet moeilijker dan nodig. Wij eten deze daal graag met koraallinzen, maar je mag deze ook vervangen door andere linzen (de kooktijd kan hierdoor wel veranderen.)

Zoals je kan zien in het recept, wordt er geen olie vermeld in stap 1. Dit omdat niet iedereen vetstof in zijn eten wil en liever stooft in water. Esther gebruikt een heel klein beetje olie.

Stappenplan links bovenaan te beginnen bij de beige ingrediënten:

Dhal stap voor stap,.jpg

Vind je het lezen van onze recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.

– Smakelijk eten! –

1 Comment

  1. Pingback:Deze milde aardappelerwtencurry wil je beslist leren maken – Tea Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *