Menu Sluiten

Deze milde aardappelerwtencurry wil je beslist leren maken

Deze Indiase aardappelen met erwten en kruiden zijn een toegankelijke hap en eenvoudig te maken.

In India bestaat een maaltijd uit meerdere gerechten. Je kan deze aloo matar (mutter) dan ook perfect combineren met onze zalige daal.  En maak het geheel af met bijvoorbeeld enkele poori’s of geurige rijst.
Deze combinatie is iets om mee naar buiten te komen op feestjes! Men zal onder de indruk zijn en je hebt je helemaal niet hoeven uit te sloven.

.aloo mutter.

De kruiden zijn subtiel en overheersen niet in de verhoudingen zoals wij deze hieronder weergeven. Heb je graag wat meer pit, dan kan je meer chili gebruiken. Dit telt voor alle kruiden in dit gerecht.

Normaal maak je dit gerecht met erwten (matar), maar het smaakt ook prima met stukjes snijboon, zoals wij hebben gedaan in dit receptuur.

Ben je in voor een vluggertje in de keuken? Koop dan voorgesneden aardappelblokjes, erwten uit de diepvries en tomatenblokjes in blik. Scheelt weer heel wat in tijd en het blijft een heerlijk gerecht.

 

Stappenplan onderaan bij de appelblauwzeegroene 1 te starten en met de klok mee te volgen:

stappenplan aloo matar.jpg

Waarom maakte Esther dit stappenplan met snijbonen? Omdat we veel van deze lange zwabbers hebben gekregen van een oud, lief keuterboerke uit de buurt. Hij gaf ons en passant een kilo tomaten mee, die je tevens op ons receptuur-foto kan zien. Deze waren waanzinnig lekker.

Martin, de lokale keuterboer, ploetert uren met gebogen rug in zijn moestuintje.

Voren trekken, aardappels poten, tomaten dieven en opbinden, …
Dag in, dag uit, dezelfde handelingen uitvoerend als in een ritueel.
De geest leegmaken en nadien de maag vullen met wat van je grond komt.
Wij zien er de charme wel van in.

 

– सुख भोजन –

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *