Menu Sluiten

Pasteitjes met een verrukkelijke, romige kikkererwtenvulling

Deze pasteitjes moet je gewoon proeven. Het is pure verwennerij.

Een fris slaatje past perfect bij dit pasteitje. Op die manier kan je het steeds laten passen bij eender welk seizoen.

pasteitjes met kikkerewtenvulling.jpg

Ik moet toegeven dat ik dit recept niet vanaf nul uit onze duim hebben gezogen. Het is gebaseerd op een recept uit Vegeterranean, een geweldig kookboek. Dit is mijn versie met toegankelijkere ingrediënten, eenvoudiger te maken en minstens even lekker.

Grondstoffen en stappenplan

De maïzena in het recept moet je eerst even breken. Breken van maïszetmeel doe je door gewoon wat vocht toe te voegen en met een vorkje alles los werken.

Ik gebruik biologische kikkererwten uit bokaal. Vang het vocht op om te gebruiken als eiwitvervanger. Zo heb ik al meringues gemaakt, maar ook chocolademousse, snoep spekken …

Laat de pasteitjes afkoelen voor je ze opeet. Je moet dus even heel erg spartaans zijn en je bedwingen om je tanden niet te zetten in deze geurende hartige taartjes. Maar we beloven je dat het de moeite is om even te wachten.
Mochten er nog over zijn na je maaltijd dan kan je er meenemen voor de lunch. Op kamertemperatuur zijn ze ook lekker. Of neem ze mee naar een picknick.

De vulling van deze pastei is glutenvrij. Moeten de pasteitjes dienen voor iemand met coeliakie dan moet je zorgen dat je ook glutenvrije deeg gebruikt. Maar je kan ook een uitgeholde aardappel vullen met deze crème of spuiten op een spie gebakken polenta.

stappenplan kikkererwtenpasteitjes.jpg

Vind je het lezen van onze recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.

 

– Blazen en eten geblazen –

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *