Menu Sluiten

Vegan meringue van My Cakes

Door gezondheidsredenen kan ik helaas een tijdje niet in de keuken staan, maar de bron van recepten is niet zomaar opgedroogd. Dus geen paniek, ik heb voor alles een oplossing.

Er zijn wel wat koks en bakkers die me inspireren met hun werk.

Patricia van My Cakes is één van die vrouwen wiens creaties me bij de les houden. Ze zijn prachtig uitgevoerd, zijn helemaal plantaardig, haar creaties zijn vernieuwend.

My Cakes is een vegan banketbakkerij in Monster, Nederland. Geen uitdaging lijken ze uit de weg te gaan.
De creaties van My Cakes zijn altijd een streling voor het oog en hebben iets prachtig, vrouwelijk.

Patricia deelt speciaal haar fantastische ei-vrije meringue-recept.
Het magische ingrediënt aquafaba wordt er voor deze lekkernij gebruikt. Veel magisch is er eigenlijk niet aan, want het is gewoon het opgevangen vocht uit een blik kikkererwten. Ja, dat goedje dat je misschien normaal zou wegspoelen.

De kikkererwten kan je gebruiken om bijvoorbeeld hartige pasteitjes te maken.

Het kikkererwtenvocht kan je zeer eenvoudig invriezen en uitnemen tot je het wil gebruiken.

Sommige merken hebben meer kikkererwtenvocht dan andere merken. Het moet tevens de dikte hebben van eiwit. Is het wat vloeibaarder? Dan dien je het even wat in te koken en weer af te laten koelen.

Recept vegan meringue

– Veel bakplezier! –

Geef een reactie