Menu Sluiten

Komkommer-bonensalade met dilledressing

Simpel, maar lekker. Dat is deze snelle salade vol met komkommer en romige bonen. Afgewerkt met een zurige dressing met dille in de hoofdrol.

salade van komkommer en boon met dilledressing in bokaal.jpg

Ik kwam op het idee van deze salade omdat ik niet veel anders in huis had. Het viel zodanig in de smaak, dat ik het nadien nog maakte en speciaal de ingrediënten ben gaan kopen. De meeste dingen zal je wel in huis hebben.

Sommige lezers lieten me weten dat ik iets te vaak speciale ingrediënten gebruik en dat het daarom te ontoegankelijk wordt. Ik hoop dat ik het met dit recept helemaal goedmaak.

Stefan kon niet stoppen met het bejubelen van deze snelle hap en ik hoop dat het hetzelfde effect op jullie zal hebben.

Recept is te volgen met onderstaand stappenplan. Bij stap 1 te starten, het maken van de dressing en eindigt bij stap 2, het mengen van je salade.

stappenplan salade van komkommmer en bonen met dilledressing

Heb je deze salade gemaakt of heb je het als inspiratie gebruikt? Laat me zeker iets weten.

 

– Smakelijk eten –

2 reacties

 1. Veerle

  Ik heb het bonenslaatje net geprobeerd: schitterend in eenvoud en smaak. Bij gebrek aan dille heb ik venkelzaadjes gebruikt. Dat matcht ook heel goed bij de bonen. Mooie structuur met het knapperige en zachte. Nog van dat!

  • teaboon

   Wat leuk om te lezen dat dit slaatje in de smaak valt en wat een origineel idee om er venkelzaad bij te doen. Ga ik zelf ook eens proberen.
   Goed om te weten dat je graag nog meer saladereceptjes belieft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *