Menu Sluiten

Zo maak je snel een heerlijke avocadosalade

Deze avocadosalade is geïnspireerd op een salade die we in Quebec hebben gegeten.

Slechts 2 hoofdingrediënten en een paar minuten tijd heb je nodig om daarna te kunnen genieten.

Waar wacht je nog op? Hup, aan de slag!

Wij rekenen 1 avocado per persoon, maar dan is het wel haast een maaltijd op zichzelf.

Ingrediënten met de klok mee. Link te beginnen:

  • Kappertjes met een beetje pekel
  • Avocados in blokjes

avocadosalade.jpg

Proef even nadat je alles voorzichtig hebt gemengd. Wij voegen graag nog een scheutje pekelsap toe van de kappertjes. Het geeft net dat extra zout-zuurtje dat het af maakt.

 

Avocadosalade.jpg

Avocado’s zijn heerlijke, romige vruchten die je tegenwoordig in alle supermarkten vindt. Het kopen van een rijpe vrucht vergt een beetje oefening.
Als je zachtjes op de vrucht knijpt moet ze een beetje meegeven.
Heb je ondertussen al heel wat avocado’s betast en denk je eindelijk eentje te hebben die rijp is? Dan kan je gaan spieken.
Bovenaan de avocado zit er een stukje steel. Als je deze eenvoudig kan verwijderen en je ziet daaronder een gele kleur, dan is deze klaar om gegeten te worden. Als het bruin is, dan is hij hoogstwaarschijnlijk overrijp.

Wil je maar een halve vrucht gebruiken, gooi de pit dan niet weg. Bewaar de helft waar je pit in bleef steken en laat de pit zitten. Dit voorkomt een beetje dat ze zo snel bruin zal worden.

Je kan nog andere gerechten maken met avocados zoals echte maaltijdsalades, een kleurrijke macedoine, avocadopartjes overgoten met ei-vrije mayo of als onderdeel van een burrito.

– Smakelijk –

5 Comments

  1. Pingback:Een afternoon tea organiseren met onze gouden tips – Tea Boon

    • TeaBoon

      Ik prak graag een avocado op een broodje, wat kappertjes, een beetje zout, sprankeltje citroensap en ik ben vanaf de eerste hap in de 7de hemel.
      Fijn om te lezen dat het jullie ook heeft kunnen bekoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *