Menu Sluiten

Mango-lassi op de manier van TeaBoon

Mango-lassi, een heerlijke dorstlesser voor op hete dagen. Fris en fruitig.

Mangolassi

Een paar jaar geleden leefden we haast op dit drankje.
Ik was eindelijk in het bezit van mijn eigen stulpje. Een klein, leuk appartement met een prachtig panorama. We woonden op de 13de verdieping en haast overal waren er ramen. Dat was echt prachtig. Minder prachtig was het in de zomer als de hete zon doorheen de ramen scheen en het appartement omtoverde tot een serre. Mijn baksels smolten weg bij die hitte of waren al uitgedroogd tegen dat ze klaar waren om op te eten. Het enigste dat ons echt goed smaakte was een frisse mango-lassi. Minstens 1 maal per dag dronken we elks een groot glas van dit mooi gekleurd drankje.

stap voor stap mangolasi.jpg

Onze variant is behoorlijk dik en kan je aanlengen met wat water. Wij hebben het graag zo, omdat het dan wat lijkt op een milkshake. Maar dit is heel wat gezonder.

Om het iets exotischer te maken kan je nog een sneufje kardemom toevoegen.

Houd je van fris, fruitige melkdranken? Wat denk je van een gezondere aardbeienmilkshake?

– बोन अप्पेतित

2 reacties

 1. Corinne Crombé

  Esther, ken jij een goed merk/warenhuis waar ze LEKKERE diepgevroren mangoblokjes verkopen? Die van Colruyt smaken gewoon niet naar een zoete rijpe mango, eerder naar verschaalde thee…
  Groeten uit Bierbeek van Corinne

  • TeaBoon

   Beste Corinne, voor het stappenplan heb ik tropische vruchtenmix gekocht bij bioplanet en heb daar de mangoblokjes uit zitten vissen. Voor dit drankje vind ik dat prima, al begrijp ik je reactie. Eens voeding onder een bepaalde temperatuur is nemen onze smaakpapillen de smaken niet meer zo erg waar. Mits dit een ijskoude drank is, kan je ze misschien misleiden…?
   Als je echt een hoogstaande mangosmaak wil, dan raad ik aan om echte goede mango’s te kopen ( zoals d champagnemango / adolfo mango of probeer eens de ‘Alphonso’ mango) en de blokjes in te vriezen. Deze mangosoorten zijn zo heerlijk dat je het wel jammer gaat vinden om er een drankje van te maken 😉 Door iets in te vriezen maak je immers de celwanden stuk en zullen de smaken ook wel een deel van hun kracht verliezen. Ik heb het niet zo moeilijk met de vruchten van Colruyt, maar ik krijg dan weer rillingen van hun bevroren groenten. De bevroren groenten van Delhaize zijn best wel ok, zou dus goed kunnen dat hun mangoblokjes wel in je smaak vallen.
   Ik hoop je hiermee een bevredigend antwoord gegeven te hebben.

   Groeten
   Esther uit Wilrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *