Menu Sluiten

Zalige milkshake zonder roomijs

Wie zijn wij om te ontkennen dat we melkmuilen zijn? Zolang het een plantaardige variant is, kunnen we het enkel maar beamen. Dit keer deel ik met jullie mijn recept voor een heerlijke aardbeienmilkshake.
Deze is het iets gezondere zusje van de klassieke aardbeienmilkshake met bollen ijs.

Je proeft ook echt de aardbei in deze verkwikkende drank.

Aardbeienmilkshake.jpg

Waarom gebruik ik agavesiroop? Het is een heerlijke zoetmaker, die erg lijkt op honing, maar iets minder calorierijk is dan honing. Agavesiroop heeft een grotere zoetkracht dan de gewone witte tafelsuiker, waardoor je er minder van nodig hebt. Bovendien stijgt je bloedspiegel niet zo snel van agavesiroop, waardoor de energie traag wordt afgegeven aan je lichaam. Toch blijft agavesiroop een suiker en is het daarom belangrijk om het met mate te consumeren. Maar dit is dan weer gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Dat weet ik zelf maar al te goed.

 

Ingrediënten en werkwijze met de klok mee. Links onderaan te beginnen:

aardbeienshake stap voor stap.jpg*Deze milkshake vinden wij het lekkerste met cashewnotenmelk, omdat deze een neutrale smaak heeft en de andere smaken niet gaat overheersen.

Vind je het lezen van de recepten eerder moeilijk? Klik hier voor de ‘handleiding’.

Maak je graag drankjes? Wij hebben nog recepten ontwikkeld voor heerlijke dranken. Klik daarvoor hier.

– Laat het je smaken –

6 reacties

  • teaboon

   Mercie voor het compliment.
   Het is inderdaad lekker met bv. bramen of frambozen uit de tuin maar het zijn dan wel iets andere verhoudingen om een milkshake te maken. Persoonlijk verkiezen we niet te veel pitjes in onze dranken, maar dan moet je ze eerst zeven. Deze gezeefde substantie invriezen en nadien mixen is enkel maar mogelijk met een krachtige blender. En eerlijk is eerlijk, we zijn soms wat lui en willen snel snel die milkshake hebben.

 1. corinne crombé

  als we een nazomertje krijgen ga ik vast dit “melkmuiltje” proberen,
  ook een lekker fris tussendoortje is een smoothy van komkommer (een hele) met ananas (blik van 400 gr in eigen sap) en een handvol muntblaadjes, daar de mixer in en je hebt een glas frisse vitamienen, om er een exotisch toetsje aan te geven kan je de smoothy aanlengen met wat cocosmelk…

  • teaboon

   En wij onze zelfgekweekte komkommmers maar inmaken in het zuur.
   Deze drank klinkt erg lekker en zal volgende keer gemaakt worden. Esther is helaas geen fan van ananas, maar dat is des te beter voor Stefan, want zo is er meer voor hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *