Muhammara is een heerlijke spread van geroosterde paprika en walnoot.
Deze Midden-Oosterse crème is heerlijk op een stuk brood, als saus in je pitabrood of om als dip te gebruiken.
Tijdens een kookdemo bij Grando-keukens viel deze dip erg in de smaak.

Grondstoffen en stappenplan
Haal de groene kern uit de knoflook. Dit geeft namelijk een bittere en scherpe smaak.
Granaatappelsiroop vind je in ‘elke’ Turkse winkel. Er wordt geen grenadine bedoeld en kan je daar ook niet door vervangen. Granaatappelsiroop heeft een wrange smaak die erg bijzonder is.
Ik gebruik nogal graag deze granaatappelstroop in recepten. In mijn verkwikkende smoothie krijgt het een rol, maar ook in de henneppesto.
Ik gebruik meestal pecannoten i.p.v. walnoten, omdat ik die laatste nogal snel ranzig vind en bitter.
Het roosteren van paprika kan je doen onder de salamander, boven een vuurtje of op de BBQ. Geen tijd om ze zelf te roosteren? Je kan ze kant en klaar, in bokaal, kopen in elke supermarkt.
Gebruik wit brood dat niet te droog is.
Hieronder kan je het visueel stappenplan vinden. In slechts één stap bekom je deze heerlijke spread.
