Menu Sluiten

Verrukkelijke henneppesto

Deze kruidige hennepzaadpesto is een variant op een Indiase hennepzaadchutney.

Deze grandiose henneppesto is heerlijk op een stukje goed brood, bij een gepofte aardappel, in een soep … Als vervanger van kruidenboter doet het ook prima dienst!

henneppesto met gepofte aardappel.jpg

Durf met de groene kruiden te variëren. Vervang een deel van de koriander bijvoorbeeld eens door muntblaadjes of peterselie.

Toegegeven dat granaatappelsiroop niet zo eenvoudig te vinden is. Toch is het de moeite om een flesje op de kop te tikken. Je kan er ook deze heerlijke smoothie mee maken. Je kan dit heerlijke goedje vinden in Turkse winkels. Ik geef de voorkeur aan de pure variant zonder toegevoegde suiker.
Onder het fotorecept geef ik enkele alternatieven op als je echt geen granaatappelsiroop wil kopen.

Hennepzaad kan je ondertussen in haast elke supermarkt vinden, omdat het zogezegd superfoods zijn. Ik koop die van mij online, samen met al mijn noten, zaden, gedroogde vruchten. Hennepzaad nadien langere tijd bewaren? Lees hier een goede bewaartip.

Hieronder kan je het recept vinden om zelf fabuleuze henneppesto te maken. Zet die hakmolen maar al in de aanslag!

stappenplan henneppesto.jpg

* Zoals beloofd geef ik enkele alternatieven op voor de granaatappelsirooop:

– Veenbessensap, te vinden in biowinkels, met een beetje zoetstof is een prima vervanger.
– Eventueel een 2-tal rozijnen laten weken in het citroensap. In dat geval mag je zeker 2gr. extra citroensap gebruiken.
– Je kan in biowinkels granaatappelpoeder kopen.
– In de Aziatische winkels kan je amchur (gedroogde en gemalen groene mango) kopen.

Is de emulsie te dik en pasta-achtig? Voeg dan een beetje water of olie toe en mix alles nog eens flink tot het de juiste consistentie heeft.

Zelf aan de slag gegaan met een recept van TeaBoon? Laat je bevinding hier achter.

– Smakelijk! –

2 Comments

Geef een reactie