Menu Sluiten

Vegan quiche

Een quiche zonder eieren is niet moeilijker te maken dan die met ei, maar het is een kwestie van het juiste recept gebruiken. Moet dat nu lukken dat dit toch wel een goed recept is!

Een hartige open taart met een smeuïge vulling. Je kan ze koud eten of afgekoeld. Ideaal als lunch of als onderdeel van je avondeten. Niet te veel voorbereiding en je hebt een beetje later een gezond gerecht.

Een eenvoudig slaatje bij een spie van deze ei-vrije quiche en je hebt een voedzame maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag of met een speciaal slaatje is het ineens iets om op tafel te zetten voor je gasten. Een klein spietje kan ook leuk zijn als onderdeel van een afternoon tea.

Quiche in den helft

Stappenplan en grondstoffen

Kies je favoriete groenten om te gebruiken in deze quiche. Bedankt wel even op voorhand of ze wel lekker bij elkaar combineren. Probeer het dan ook basic te houden en niet te veel groenten door elkaar te mengen.

Edelgistvlokken kan je niet vervangen door andere gist. Dit geeft een smaak die een beetje iets wegheeft van kaas, maar toch niet helemaal. Edelgistvlokken kan je gewoon bij TeaBoon kopen, maar ook in de meeste biowinkels of online.

Zijdentofu is heel zachte tofu en heeft de structuur van pudding. Je kan er mayo van maken, chocolademousse of als onderdeel van een heerlijke miso-soep en nog veel meer. Zijdentofu kan je tegenwoordig in haast elke supermarkt vinden, maar ook in de biologische warenhuizen, bij de toko en ook bij TeaBoon.

Ik gebruik heel graag gerookte paprikapoeder, want dat geeft extra diepte aan je smaak. Je kan ook gewoon paprikapoeder gebruiken.

Net voor je het in de oven doet kan je de quiche nog afwerken met lekkers naar keuze. Zo kan je er zongedroogde tomaten op leggen, kerstomaatjes, vegan kaas … Het moet niet, maar het is wel vrolijk om te zien en verdraaid lekker.

Laat je quiche na het bakken nog even in de vorm zitten, want je zal merken dat de vulling nog redelijk zacht is als het uit de oven komt. Geef het toch zeker 10 minuten de tijd om even wat af te koelen en op te stijven. Bovendien is het toch te gloeiend om er al onmiddelijk op te vliegen.

Niet elke oven bakt hetzelfde. Ik gebruik onderwarmte + heteluchtstand. Hierdoor heb ik een perfect gare taart.
Het kan zijn dat bij jou de bodem toch nog te zacht is. Schuif dan de quiche met bakpapier en al op een hete pan en bak nog even zo.

Groentenquiche

– Veel bakplezier! –

8 reacties

  • TeaBoon

   Het leuke is dat je er elke keer je eigen draai aan kan geven. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met dit recept.

 1. Baudet Danielle

  Gisteren het quiche recept gemaakt.Met prei en champignons en kerstomaatjes.

  Dan nog getopt met violife mozzarella.

  Zeer lekker en voor herhaling vatbaar. Wel eens met andere groenten proberen;

  • TeaBoon

   Blij te vernemen dat het in de smaak valt. Hier is het ook een favoriet omdat het zo eenvoudig is om te maken. Ik vind het ook lekker als alternatief op een gewone boterham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *