Menu Sluiten

Zuivere miso-soep met een eigen twist

Als je goesting hebt in een zuivere soep die niet alledaags is, dan is miso-soep het antwoord om in te spelen op die behoefte. Dat is wel veel soeps!

Miso-soep is een Japanse, heerlijke variant op de klassieke Juliennesoep.

Het leuke van deze soep is dat je kan variëren met de groenten. Zowel de soorten als de hoeveelheden zijn niet gebonden.

misosoep met rijst.JPG

Je trekt je ijskast open en kijkt welke groenten je kan gebruiken. Je kan reepjes kool, courgette, spinazie, zeewier, … gebruiken. Je kan ook groenten of tofu weglaten.

Brood eet je niet bij deze soep, wel smakelijke noedels of klompjes kleefrijst. Dat is eens iets anders dan die ballekes, hé!?

Loopt het water in je mond? Scroll naar de foto onderaan en volg de instructies om ze zelf te maken.

 

Stappenplan tegen de klok in. Vanaf de rechterzijde te starten, bij stap 1:

Miso-soep stap voor stap.JPG

Miso?
Misopasta geeft de authentieke smaak aan deze Japanse soep. De hoeveelheid die je toe moet voegen aan je soep is erg afhankelijk van de soort miso. Dus beter eerst wat te weinig en dan extra toevoegen.

 

Vind je het lezen van de recepten eerder moeilijk? Klik hier voor de ‘handleiding’.

Dit is het 2de recept geschreven door Esther. Het is nog wat onhandig aangepakt. Geraak je er niet uit, maar je wil het wel maken?  Laat gerust een berichtje achter!

– Laat het je smaken-

4 Comments

  1. Pingback:Bonenfondue die naar meer doet verlangen – Tea Boon

  2. Pingback:Liefde gaat door de maag – Tea Boon

  3. Pingback:De lente op je bord, 5 originele ideeën – Tea Boon

  4. Pingback:7 leuke ideeën om eten te presenteren – Tea Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *