Eén van de lezers van deze blog vroeg ons om met spoed een recept te plaatsen met courgettes. Net zoals Jennemie hadden ook wij een grote dosis courgettes geoogst en we gingen hiermee aan de slag. Dit keer werd er een zalige ratatouille gemaakt voor drie à vier personen.
Ratatouille vraagt wat geduld om de vele groenten te snijden en schreeuwt om kraakverse ingrediënten.
Wij houden ervan om dit zuiderse gerecht te eten met volkorencouscous en tjokvol verse kruiden. Uiteraard kan je dit ook serveren met rijst, polenta of stokbrood. Verder geeft het een extra feestelijk tintje bij de barbecue. Als slaatje of warm als papillot op de barbecue
Zoals je kan zien moet je de knoflook pas op het einde toevoegen.
Heel wat mensen laten hun knoflook samen lekker bakken met de uitjes tot ze geurig en bruin worden. Helaas komt dat knoflook niet ten goede en gaat die dan bitter smaken.
Heb je na dit gerecht nog courgettes over? Dan kan je er een heerlijke courgettespread van maken.
Het ziet er heel lekker uit!
Hey Zaïna
Hartelijk bedankt voor het compliment.
Het ziet er niet enkel enorm lekker uit.
Het is leuk om te maken en daarna nog leuker om het op te smullen.
Wij vinden het ook lekker om er nog wat kikkererwten aan toe te voegen, maar dat wijkt af van het klassieke recept.
Vriendelijke groenten
Esther & Stefan van TeaBoon
Ik ga morgen eens werk maken van jouw recept voor scones. Ik ben benieuwd naar het resultaat!
Kan niet wachten om dit te maken en proeven!
Ratatouille is zo (h)eerlijk van smaak.
Wie weet geeft het jou een inspiratie-boost om van alles neer te pennen… al heb jij dat helemaal niet nodig.
Indien dit gerecht jouw nieuwe muze zou zijn, houd ons dan aub op de hoogte 😉 en anders ook.