Kabachkovaja ikra heet deze lekkere courgettecrème in het Russisch.
Wil je weten hoe het voelt als je smaakpapillen een rondedans doen? Zoek niet langer en neem een hapje van deze crème.
Zowel koud als warm is hij heerlijk. Maar warm is hij net wat overweldigender!
Hier volgt mijn foto-recept.
Te volgen vanaf stap 1 en eindigt bij stap 3 (het mixen).
Haal de laurierblaadjes uit het mengsel, voor je gaat mixen in stap 3.
Als je het een dag laat staan, gaat hij behoorlijk indikken en is hij minder smeerbaar.
Voel je vrij om er meer of andere kruiden bij te doen.
We hadden zelf al behoorlijk wat courgettes staan in onze volkstuin en een fantastisch koppel gaf ons nog wat extra courgettes. Courgette-overdosis?!
Daar moest ik dringend mee aan de slag. Omdat ik de vegan spreads en dips snel beu ben, wilde ik echt nog eens iets nieuw proberen. Ik ga nog met de handen in het haar zitten als het courgetteseizoen afgelopen is!
– вкусная еда –
Dit ziet er heerlijk uit en wil ik over een tijdje wanneer hier de courgettes rijp zijn, zeker proberen. groetjes uit NZ, Hanneke
Hey Hanneke
Dan gaat Tom nog flink zijn best moeten doen om de zaden verder uit te broeden.
De spread is een lekkere manier om je overschot aan courgettes om te toveren tot iets heerlijks.
Groeten vanuit België (klinkt minder exotisch) 😉 Esther
Ja precies, als de courgettes eenmaal vrucht dragen, heb je er ook gelijk veel. Deze spread lijkt me ook lekker op bv een toastje. Dank jullie wel. Tom heeft overigens de zaden goed ‘voorgebroed’ 🙂 , de eerste kleine plantjes zijn er 🙂 . groetjes, Hanneke
Njam njam! Was lekker!
Kleine overschotjes zijn ideaal om in een soep te doen, op een gepofte aardappel …
Leuk te lezen dat je aan de slag bent gegaan met dit recept.