Menu Sluiten

Mega-sticky tofublokjes in BBQ-stijl

Oh, wat zijn deze blokjes heerlijk zoet en zout. Ongeloofelijk hoe een saaie, witte blok tofu kan transformeren naar iets onweerstaanbaar.

Met zijn tweetjes hebben we 500 gr tofu opgesmuld en nadien hadden we  nog trek.
Het is wel behoorlijk intens en eerder (te?) zout van smaak, dus best te serveren bij heel zachte smaken. Denk aan een gepofte aardappel, een heel neutraal slaatje, bovenop een toast met geprakte avocado …

Het moet inderdaad behoorlijk lang in de oven staan, maar je kan ondertussen aardappelpartjes in de oven meegaren, scones bakken …

Kleverige tofublokjes.jpg

Stappenplan en ingrediënten

De meeste van de ingrediënten heb je gewoon in je keuken of kan je heel eenvoudig in het grootwarenhuis vinden.

Als je tofu gebruikt, is het aangeraden om hem flink te laten uitlekken. Als je er een snijplank opzet met een gewicht bovenop, dan pers je er nog meer vocht uit. Het moet niet, maar het mag wel.
Er zijn verschillende soorten tofu. Denk maar aan reepjes, gehakt, zijden, neutrale witte tofu. Je moet kiezen voor de gewone, witte blok tofu.

Als het glutenvrij moet zijn, dan gebruik je als sojasaus: tamari. Tamari is de glutenvrije variant en is behoorlijk sterk van smaak.

Ahornsiroop heeft een behoorlijk unieke smaak en wordt afgetapt uit de esdoorn. Heerlijk op pannenkoekjes, maar ook inzetbaar voor de kokosspeckjes of om paddenstoelen te marineren.
Geen balsamicoazijn in huis? Gebruik dan wijnazijn of appelazijn.

Vloeibare rook is iets moeilijker te vinden, maar kan je voor veel zaken gebruiken. Ik gebruik het in mijn kokosspeckjes en groenten in bbq-stijl.

Ik vind het heerlijk om uischijven mee in de schotel te leggen. Heb ik ook weer het idee dat ik iets gezond heb gegeten.

kleverige bbq-blokjes.jpg

 

 

Elke oven is anders. Het kan dus zijn dat bij jou de oventemperatuur wat lager mag.
Het roeren in de ovenschotel is het eenvoudigste met een houten spatel. Vergeet zeker niet om goed over de bodem te gaan en in de hoekjes.

– Meng-bak-eet! –

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *