Aardappelpartjes uit de oven!
Het is één van onze smakelijke noodoplossingen om snel een voedzame maaltijd op tafel te toveren.
Je kan er bovendien alle kanten mee uit. Zo kan het dienen om warm of lauw te mengen onder een slaatje, als onderdeel van een Engels ontbijt of als vervanger van frieten en ze dippen in onze heerlijke ei-vrije mayo.
Er worden vaak cakes, broden en koekjes gebakken bij ons. Toch is het jammer dat de oven enkel maar voor het gebak zou moeten opstaan. Daarom wordt er vaak een schaal met aardappelpartjes mee in de oven geschoven. Die hoeven we niet direct op te eten, want het blijft in een afgesloten schaal wel eventjes goed.
Als je zelf aardappelpartjes wil maken moet je scrollen naar het stappenplan onderaan.
Telkens bestrooien we de aardappelpartjes met andere kruiden.
Je kan dit ook maken met zoete aardappel of pastinaak. Maar deze moeten wel wat langer in de oven staan.
Stappenplan bij 1 te beginnen en dan naar stap 2:
Vind je het lezen van onze recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.
– Laat ons zeker weten hoe de partjes jou hebben gesmaakt! –
heerlijk je boontjes, ik kijk er steeds naar uit….
Hey Els
Wat leuk dat je op de eerste rij zit om alles te volgen.
Ook deze maand zullen er nog 2 post volgen (of boontjes zoals jij ze noemt.)
Dit recept was ook alvast glutenvrij, dus daar kan jij heerlijk mee aan de slag.
Een tip van een andere lezer: Sprenkel na het bakken nog een beetje speciale olie (bv. notenolie) over de aardappelpartjes.
Vriendelijke groenten
Esther & Stefan van TeaBoon
Enkele dagen geleden ontving TeaBoon een leuk bericht:
Heerlijk die zuiderse patatjes heb ze klaargemaakt op de barbecue een groot succes heb de aardappelen even voorgekookt net genoeg zodat ze een beetje zachter werden dan een beetje olie,kruiden en op de barbecue gelegd
resultaat ik had er te weinig 🙂
Groetjes een enorme fan van jullie blog
Marleen