Menu Sluiten

Groenten in Amerikaanse BBQ-stijl

Groenten worden de grote smaakmakers op tafel als je ze op deze manier klaarmaakt.

Laat je niet afschrikken door het aantal ingrediënten, want de meeste dingen zal je beslist in huis hebben. En heb je toch iets niet in huis? Durf te freestylen!

Door een cateringopdracht had ik een grote overschot aan aubergines. Dus die overschot moest ik dringend verwerken. Bovendien marineer ik graag. Ik ben daarom in een nieuw kookboek, dat ik in Londen gekocht heb, gaan neuzen. Ik kwam er een recept tegen met glutenpoeder, veel omslachtige stappen enz. Daar had ik dus helemaal geen zin en tijd voor. Maar het zette me wel aan om zelf een recept te schrijven.

Tofu Amerikaanse BBQ-stijl.jpg

Ik heb aubergines gebruikt omdat ik dus een grote overschot had en ze nemen smaken op als een spons. Bij stap 2 (bakken in marinade) heb ik ze dan ook niet op voorhand laten marineren. Maar bij bv. tofu kan je dat beter wel doen, want anders gaat dat wel heel flauw worden. Heb je geen aubergine maar wel andere groenten? Durf te experimenteren.

De aubergineplakken zijn best sterk van smaak op deze manier en passen perfect bij iets zeer flauw om een beetje tegengewicht te bieden.

Stappenplan groenten Amrikaanse BBQstijl.jpg

Wil je graag nog wat aan het marineren slaan? Wat dacht je van een Thaise marinade?

De fraaie sfeerfoto’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met de lieve mensen van Rakrili.

 

– Veel BBQ-plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *