Menu Sluiten

Bijzondere biermarinade voor paddenstoelen

Ik grijp niet snel naar de fles, maar wel als het is om er deze marinade mee te maken.

Zoete en subtiel bittere smaken gaan in harmonie met de overige smaakmakers om de paddenstoelen naar een nieuw level te brengen.

Je kan deze marinade ook voor andere zaken gebruiken, maar wij vinden hem prima bij paddenstoelen gaan. Bovendien gaat het bakken en marineren van paddenstoelen bijzonder snel, waardoor je niet te lang moet staan wachten in je keuken voor je kan gaan eten.

Nadien kook je de resterende marinade in tot een stroperige saus om over je eten te gieten. Heerlijk is het om gekookte krielaardappeltjes in hun pel, even door deze ‘stroop’ te husselen.

paddenstoelen in biermarinade
Hier heb ik de krieltjes ook door de ingekookte marinade gehaald met een extra schep mosterd en een flinke snuf zout. Dat was waanzinnig lekker.

Ik kon niet afblijven van de krieltjes in deze stroop. Waarom een chipje eten als ik een kleine smaakbom in mijn mond kon proppen!?

 

Hier is het 4-stappen-recept om zelf deze heerlijke paddenstoelen te maken.

biermarinade voor paddenstoelen.jpg

 

Ben je aan de slag gegaan met dit recept of heb je nog vragen, tips? Laat het me zeker weten.

– Marineren maar!-

 

Geef een reactie