Menu Sluiten

Scones, zonder zuivel en ei

Wij zijn gek van tikkeltje warme scones.

Deze kleine, zachte broodjes stelen de show.

Ze zijn snel te maken en het is erg fancy om verse scones voor te schotelen als er bezoek is.

scones 3 soorten.jpg
Scones met verschillende vullingen, zoals prei met curry of pizza

Ondertussen is er al zo vaak gevraagd om eindelijk eens te willen delen hoe je deze kleine wondertjes moet maken, dat ik vandaag mijn geheim zal prijsgeven.
Scroll naar de 2 foto’s onderaan en volg de instructies om ze zelf te maken.

De vulling kan je geheel naar eigen wens aanpassen.

Doe de vulling mee in het deeg en laat het meebakken. Zo zijn scones met reepjes zongedroogde tomaten en pijnboompitten overheerlijk, maar ook met een zoete vulling zijn ze niet te versmaden.

Denk maar eens aan een lauwe scone waarin je bijt en plots ontdek je een stukje marsepein en half vloeibare chocolade.

Ik geef je hier het basisrecept voor 12 scones.

Stappenplan bovenste foto te starten bij het mengen van de grondstofen.

Stappenplan scones.jpg

* kokosvet, margarine …

Welke bloem te gebruiken? Gewoonlijk gebruik ik speltbloem, maar tarwebloem is ook prima. Wil je een mengeling maken van bloemsoorten en meel? Experimenteren staat vrij!

Vind je het lezen van onze recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.

Een paar maanden na het verschijnen van dit recept werd ik uitgenodigd op een afternoon tea, bij vriendinnen. Daarvoor had een van hen speciaal dit recept gebruikt om scones te bakken. Ze zagen er prima uit en ze smaakten echt goed!

– Smakelijk! –

2 reacties

  1. teaboon

    Dorine van V-for-All (facebook-groep) poste enkele foto’s van de scones die ze heeft gemaakt met dit recept en ze schreef de volgende lovende woorden: Net de scones gemaakt met het basisrecept van TeaBoon Puur Plantaardig, ik heb er geraspte wortelen en courgette onder gemengd en geserveerd met pikante hummus. Gebakken in de silicone cupcake bakvorm
    Zeer lekker bevonden en vooral héél simpel om te maken!
    Bedankt voor het recept Teaboontje 😉

  2. TeaBoon

    An liet me weten dat ze aan de slag was gegaan met het recept en vroeg me volgende reactie in haar naam te plaatsen: Top recept van en tip kok!
    😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *