Menu Sluiten

Maak de lekkerste bonenburgers met ons eenvoudig stappenplan

Zelf je plantaardige burgers maken is leuk, lekker en het gaat snel.

Eigenlijk heb je dus geen uitvlucht meer om niet minstens één maal per week een vegan-burger te eten.

Het is ook zalig tussen een broodje in plaats van je klassieke beleg. Dikke plakken vers brood met daartussen deze burger en dan nog wat gegrilde groenten. Eventueel nog een toefje van onze ei-vrije mayo.  Wedden dat je stiekem elke dag zo wil eten?

bonenburgers.jpg

Deze bonenburger kwam tot stand toen er amper iets in de koelkast lag.
Lege koelkast + knorrende maag= voorraadkast plunderen

Bonen hebben we echt altijd in onze voorraadkast staan. Dat we er gek van zijn zie je duidelijk in de posts over de burrito, salades, macedoine en het recept voor fondue.

Ingrediënten en werkwijze met de klok mee. Links te beginnen:

  • Blik uitgelekte rode nierbonen
  • Gesnipperde ui
  • Kikkererwtenmeel
  • Paprikapoeder
  • Komijnpoeder
  • Zout

stappen bonenburger.jpg

Bij de ingrediëntenlijst werd geen olie opgenomen, omdat niet iedereen graag in vetstof bakt. Verder is de hoeveelheid is afhankelijk van de kwaliteit van je pan.
Graag wat minder vet gebruiken? Lees dan de volgende tip:
Je kan de ongebakken burgers insmeren met een beetje olie en op een bakpapier leggen en zo 15 minuten in de hete (180°c) oven schuiven. Nadien nog even bakken in de pan, zonder olie.

De hoeveelheid burgers die je kan maken hangt af van de grootte. Wij maakten er ongeveer zes.

Dan willen we ook nog het volgende kwijt over de gebruikte ingrediënten:
Wij zijn gek van gerookte paprikapoeder. Het is wat harder zoeken, maar het loont echt de moeite.
Kikkererwtenmeel kan je kopen in alle Aziatische winkels en biowinkels.
Andere bonen of kruiden gaan natuurlijk ook, dus varieer af en toe.

À propos, de beer bovenaan deze post werd gemaakt van stoemp met erwten en hij zit op een bedje van champignons. De ogen, mond enz. werden gemaakt van sushi-zeewier.

– Smullen maar! –

 

4 reacties

  1. Els

    Heel mooi én duidelijk! Ik maak mijn burgers tegenwoordig ook zelf, soms met overschot van granen als quinoa of zo. Die van jou ga ik zeker proberen, merci.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.