Menu Sluiten

Verse pudding of eivrije banketbakkersroom

Pudding is een ideaal toetje om samen met kinderen te maken. Het is snel klaar en niet bepaald complex om te maken. Bovendien kan je ze versieren met verkruimelde koekjes, geraspte chocolade, besjes …

Kokospudding zonder citroen
Pudding met kokosmelk

Een pudding overgoten met een verse karamelsaus, is een ware lekkernij of in het seringenseizoen overschenken met een straaltje seringensiroop. Als je er net voor het serveren eetbare bloemen op legt, heb je gelijk een heel feestelijk dessest.

 

Grondstoffen en stappenplan

Deze pudding kan ook dienen als vegan banketbakkersroom.

Maizena kan je eventueel vervangen door arrowroot. Maizena is gewoon veel goedkoper en eenvoudiger te vinden. Wil je een stevige pudding die zijn vorm houdt? Dan raad ik aan om 60 gr. maiszetmeel te gebruiken, anders volstaat 50 gr.
Om geen klontjes te hebben in je pudding ga je in stap 1 het maiszetmeel moeten breken. Dat is het oplossen in een beetje koud vocht. In begin zal het nogal hard worden, maar de volhouder wint. Het lost uiteindelijk op als je maar flink blijft roeren.

Als ik neutrale pudding maak dan verkies ik sojadrank (sojamelk), maar een combinatie met een notenmelk kan ook verrassend lekker zijn. Sojadrank kan je in elke supermakt vinden en ook bij TeaBoon.

Je kan als smaakmaker kiezen voor koffie, een blokje chocolade, karamel … of maak 2 soorten en doe ze samen in een potje.

Het kan zijn dat je iets langer of net korter moet koken, alles hang af van de kracht van jouw vuur. Opgepast, melkachtige zaken hebben de neiging om over te koken. Dus blijf bij je pot!

Wil je de pudding ook graag uit zijn vormpje halen? Dan kan je het potje best even vochtig maken om kleven te voorkomen. Uiteraard flink laten opstijven voor je het uit zijn vorm neemt.

 

stappenplan pudding

– Veel plezier! –

2 reacties

  1. Sandra

    Wat was dit heerlijk smaakvol! Had een beetje gemaakt om te proberen, maar het heeft de koelkast niet gehaald om op te stijven… 😇

    • TeaBoon

      Haha, dat lees ik graag. Heel wat eenvoudiger om te maken dan de variant met ei en echt wel smaakvol. Enkel salmonella vindt deze pudding maar niets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *