Menu Sluiten

Subtiele seringensiroop

Seringensiroop stond al heel lang op mijn lijstje. Eindelijk is het seizoen weer aangebroken en dus ook het moment om de seringen te oogsten.

Deze sterkgeurende bloemen zijn eetbaar en romantisch om te zien.  In deze subtiele siroop vat je de romantiek in een flesje.

Er zijn verschillende methodes om siroop te trekken van bloesems. Ik opteer voor de snelste methode, omdat ik een verschrikkelijk ongeduldig aagje ben. Deze snelle methode zorgt voor een subtiele seringensmaak.

Lekker in een cocktail of over de yoghurt.

seringensiroop.jpg

Grondstoffen en stappenplan

Seringen bloeien in april en mei. Oogst mooie bloesems. Voor je ze gebruikt moet je de bloemen echt van hun aanhechting plukken, zodat je enkel de blaadjes hebt en geen groene delen. Even spoelen onder koud water kan ook zeker geen kwaad.

Ik gebruik altijd ongeraffineerde rietsuiker, waardoor de kleur van de siroop niet zo aantrekkelijk is. Maak je het met witte suiker, dan zal de kleur aanlokkelijker zijn. Om ze nog paarser te maken kan je een enkele blauwe bessen toevoegen.

Dit recept is de basis, maar leent zich ertoe om een paar schijfjes citroen toe te voegen in stap 1, of een paar lavendelbloemen.

Stappenplan seringensiroop.jpg

Wil je een meer intense siroop? Dan moet je de bloemetjes 2 dagen in het water laten trekken en nadien alles pas aan de kook brengen.

Ben je benieuwd naar andere eetbare bloemen? Klik dan eens hier.

– Smakelijk! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *