Menu Sluiten

Roosjes voor op taart zelf maken

De roos is een van de eenvoudigere figuren om te maken voor op een dessert.

Vooraanzicht Alicetaart.jpg

 

Laat je niet afschrikken door het aantal stappen, want het is vaak herhaling van de stap voordien.

stap voor stap roos.jpg

Tips:
Je kan poedersuiker strooien om kleven te voorkomen.
De roosjes kan je gemakkelijk een paar dagen op voorhand maken zodat je ze op het laatste nippertje nog op hun plaats kan zetten.

Marsepein VS rolfondant
Eerst en vooral stel je jezelf de vraag ‘Wat lust ik het meeste?’ Dat zou beslissend moeten zijn voor je keuze. Maar zijn de meningen verdeeld dan ga je moeten kiezen.
Marsepein scheurt en barst sneller, maar is wel eenvoudiger tot de naadloze bol te rollen. Iets dat je voor de roos minstens 5X moet doen.
Rolfondant is veel elastischer en daar kan je echt heel fijn mee werken. Alleen worstjes en bolletjes zijn eenvoudiger met marsepein. Marspein kleeft harder, waardoor dat iets handiger is.

Ben je aan de slag gegaan met mijn stappenplan? Stuur me dan zeker eens een foto door of deel het op mijn Facebook-pagina.

Benieuwd naar wat je nog allemaal kan boetseren voor op je taarten? Klik maar eens hier.

 

– Veel boetseerplezier! –

Geef een reactie