Menu Sluiten

Kusklare lippen met deze lip scrub

Ik ben geen nagelbijter, maar wel een lippenbijter. Uiteraard enkel op die van mij en niet op die van een ander. Er moet maar een velleke los zitten aan mijn lip, of ik snok het hardhandig weg met mijn tanden. Als tiener was ik daar nog fanatieker in en dat gaf zo nu en dan een nogal dramatisch effect aan mijn uiterlijk omdat ik ze tot bloedenstoe afknabbelde waardoor er soms een straaltje bloed over mijn kin liep. Ondertussen zijn die tienerjaren al een heuse periode achter mij en heb ik het scrubben der lippen ontdekt. Daar ben ik best blij om, want met zo’n bebloede lippen kom je niet echt overtuigend over als veganist.

lippen scrub ecru

Deze lip scrub is heel leuk om te maken en ook een tof geschenkje. Je kan ze in piepkleine potjes doen, met een fraai labeltje en je cadeautje zal zeker in de smaak vallen.

Krijg met deze scrub de meest fluweelzachte lippen die jij je kan bedenken. Zelfs babybillekes gaan ruw lijken in vergelijking met je gescrubte lippen.

Ingrediënten en stappenplan

Je hebt niet veel nodig, dus dat is al een pluspunt en het is in een mum van tijd klaar.

Kokosvet geeft de scrub een goede structuur en laat een film na om je lippen te beschermen. Ik gebruik meestal ontgeurde kokosolie, maar vind je de geur van kokos fijn dan kan je gewoon die kiezen. Je kokosolie mag niet steenhard zijn. Ik zet hem daarom eerst even in de ontvriesstand in de microgolfoven.

De suiker zorgt voor de zachte peeling en mocht je per ongeluk iets in je mond krijgen dan valt de smaak ook goed mee.

Optioneel is de smaakmaker. Ik had nog wat smaakmakers die net uit datum waren waardoor ik ze niet meer voor mijn baksels kon gebruiken, maar voor een verzorgingsproduct is dat nog prima. Het geeft een aangename parfum aan je scrub. Het is op die manier ineens een lippenparfum. Klinkt leuk, hé!?

Ben je klaar om het te maken? Hier volgt het zeer eenvoudig stappenplan.

stappenplan lippen scrub.jpg

Ook voor deze fotosesie mocht ik weer rekenen op de spullen van Rakrili. Voor andere foto’s (o.a. voor de Thaise tofu, groenten op Amerikaanse grillstijl, hoevendressing, chocoladebrood) mocht ik gebruik maken van hun keukenspullen, maar ik ken de zaak vooral van hun ferme badkamerspullen.

– Wrijven maar! –

6 reacties

 1. Els Aerts

  Ik maak zo’n scrub voor mijn benen, doe er dan nog wat rozenblaadjes bij …zou je voor je lippen ook kunnen doen. En dan maar kussen…(als ge niet moet hoesten zoals ik, )🤭foei, onhygiënisch…
  Misschien nog iets maken tegen de hoest , rammenas met bruine suiker…?

  • TeaBoon

   Ik heb al een lichaamsscrub in de startblokken staan. Niet met heerlijke rozenblaadjes, wat overigens heel fijn klinkt. Mijn versie ziet er wat vuil en sperig uit.
   Een remedie tegen hoesten? Minder zoenen met iemand die de drager is van een ziekte? 😉 Ik heb een paar jaar geleden een heel nare hoest gehad en dan leefde ik op saliesiroop en thijmsiroop. Telkens als ik de hoest voelde opkomen greep ik naar de fles. Dat onderdrukte de diepe kriebel meestal wel een beetje of het smeerde men keel al zodat mijn keel al niet meer en meer pijn ging doen. Een vraag voor dr. Wang lijkt me.

 2. Lieselotte

  Heb hier ook een hangjongere in huis, die een lichte obsessie voor scrubs vertoont. Heb je tips voor een smaakje om eraan toe te voegen, behalve vanille?

  • TeaBoon

   Dag Lieselotte, je kan er een druppeltje etherische olie van bv. lavendel aan toevoegen of gewone voedingssmaakstoffen. Met etherische olie opletten dat je zeker niet te veel gebruikt, want de huid kan daar allergisch op reageren. Bovendien is het giftig voor katten, dus opgepast mocht je er in huis hebben.
   Voedingssmaakstoffen als amandel, chocolade, rum, sinaas, citroen kan je in de meeste supermarkten vinden bij de bakspullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *