Dit chocoladebrood lijkt op een cake om te zien, maar laat je niet beetnemen want het is wel degelijk brood. Het is absoluut geen zoet broodje, al zou je dat misschien wel verwachten van een brood met chocolade. Dit brood heeft een zachte structuur. Door de cacao krijgt het een tikkeltje bittere smaak met hier en daar plots een stukje chocolade.
Ben je iemand die graag de dag start met een boterham met pindakaas, chocoladehagelslag, banaan met bruine suiker? Daar combineert dit chocoladebrood goed mee.
Hieronder volgt het fotostappenplan.
Nog even een beknopte uitleg om je doorheen de stappen te helpen.
Deeg flink kneden (stap 1).
Laten rusten(stap 2).
Vervolgens plat duwen, weer laten rusten, vorm geven (stap 3).
Laten rusten in bakvorm of op bakplaat (stap 4) en dan in de oven (stap 5).
Gebruik liefst echte bakchocolade, anders durft de chocolade aan te branden en dat is niet gezond of lekker.
Nog extra broodbaktips raadplegen kan hier.
Deze foto’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met Rakrili. Hun volledige aanbod en de prijzen bekijken kan dan ook op hun site.
– Smakelijk eten –