Menu Sluiten

Coupe Uncle Sam

Deze ijscoupe is een paar jaar geleden tot stand gekomen in onze keuken. We hadden trek in een decadent ijsje et voila, coupe Uncle Sam was geboren.

Een bol vanille-ijs, besmeerd met pindakaas, overgoten met warme chocoladeganache en afgewerkt met een paar besjes.

Ik heb altijd graag pindakaas gegeten. In mijn tienerjaren heb ik zo een tijd geleefd op harde, dikke toast, besmeerd met pindakaas en daarop schijfjes groene olijf.
In Amerika hebben we echt een pindawereld voor ons zien opengaan: pindalimonade, pindakoeken, pindashakes enz.
Toen we dus die bewuste avond iets wilden snoepen, was het niet lang nadenken om naar de pot pinda te grijpen.

Coupe choc

Grondstoffen en aanpak

Je moet vanille-ijs nemen van de beste kwaliteit. Veel vegan ijs is niet zoals het moet zijn. Vaak te geparfumeerd en van smaak niet waar ik op zit te wachten. Tot ik het heerlijke ijs van IceLab NiceCream Creations heb gegeten.  Zowel de smaken als structuren zitten gewoon helemaal goed. Dat deze zaak nog eens in Antwerpen gelegen is, vind ik alleen maar een pluspunt (mits ik ook in het Antwerpse woon).
Je maakt een flinke bol van het vanille-ijs en je doet hem in een gekoelde kom (zo smelt het minder snel).

Voor de pindakaas neem je liefst een soort dat niet te vast is, want dat is moeilijker smeerbaar. Je smeert een flinke lik op je bol ijs.

Daarop giet je niet te warme ganache.

Afwerken kan je doen met een besje. Vroeger gebruikten we steevast een niet gedroogde veenbes, maar de laatste keer viel dit erg tegen. Ze was te bitter en te zuur. Hilde van IceLab NiceCream Creations stelde voor dat het wel eens heel erg goed zou kunnen werken met een physalis. Daar geef ik haar absoluut gelijk in.

 

Heb je pindakaas over? Wat dacht je van hartige pindasaus of een pindashake?

Deze post is uiteraard tot stand gekomen met de medewerking van Hilde van IceLab NiceCream Creations, die haar ijs en zaak uitleende voor deze fotoshoot.

– Smakelijk snoepen! –

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *