Menu Sluiten

Aardappeltjes met heerlijke kruidenmélange

Ik kruid mijn groenten nogal graag af. Mijn kruidenkast is dan ook aardig gevuld met heerlijk geurende kruiden en smaakmakers. Ik kan intens genieten van mijn neus te steken in het potje pas gemalen komijn, of de verse laurier even kneuzen tussen mijn vingers.

Voor deze kruidenmengeling heb ik me geïnspireerd op de North Carolina dirt rub. Een kruidenmengeling die je in veel Amerikaanse kasten zal aantreffen.

aardappeltjes met carolina dirt rub

Normaal gebruik je die droge kruidenmengeling om eten mee in te wrijven en dan zo op de grill te leggen. Ook is het ideaal om bijvoorbeeld groene jack fruit in te bakken, als vervanger van pulled pork (draadjesvlees). In deze uitvoering gebruik ik het niet om te bakken, maar als soort kruidenolie om aardappelschijfjes op smaak te brengen.

In mijn versie maak ik gebruik van verse ui. Je kan zelf kiezen of je houdt van de scherpe smaak van rauwe ui of liever de voorkeur geeft aan de zoete smaak van gefruite ui.

Hieronder volgt het recept, gegoten in een visueel stappenplan.

Aardappels met kruidenmengeling

Zowel Stefan als ik houden van aardappeltjes in de schil, maar dat is persoonlijk.
Hoe je een aardappel kan garen? Je kan ze koken, poffen, bakken, stomen ….

Wat kan je bij deze aardappelschijfjes eten?
Wat denk je van heerlijke zelfgemaakte bonenburgers en gemarineerde paddenstoelen!
Ook ideaal als onderdeel van een barbecue of op de feesttafel.

 

– Smakelijk! –

 

8 reacties

  • TeaBoon

   Dag Hanneke, ik kende selderzout ook niet tot ik mijn partner leerde kennen die dat een geweldig product vindt 🙂
   Het is zout dat naar selder proeft (dat klinkt niet onlogisch hé?)
   Je kan kiezen om gewoon zout te nemen of zout met een 3-tal groene blaadjes van een selder en dat mee in je marinade te mixen.
   Zou dat niet te koop zijn bij jullie? Want het wordt redelijk vaak gebruikt om een Bloody Mary te maken of gewoon bij tomatensap.
   Selderzout of niet, het zal ook zo lekker zijn. Durf het eventueel te vervangen door een snufje venkelzaad. Helemaal anders maar ook een echte smaakmaker.

  • TeaBoon

   Het bijten in de aardappel is inderdaad de bedoeling 😉
   Vooral ik houd van grote stukken groenten, dat heeft in mijn ogen iets rustiek. Bovendien krijg je op die manier nog echt de smaak van aardappel en toch ook de marinade. Anders gaat alles enkel maar naar kruiden proeven en proef je de aardappel niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *