Menu Sluiten

Stamppot met boerenkool maar een beetje anders

Ik kan zo nu en dan echt trek hebben in deze stamppot.

Gestampte aardappels met knapperig gebakken boerenkool en daardoor gesnipperde  halfzongedroogde tomaatjes. Om het heerlijk smeuïg te maken worden grote hoeveelheden hoummous gebruikt.

De zachte aardappels contrasteren fijn met de krokante boerenkool. Het zoete van de aardappel vormt dan weer een heerlijke combinatie met het zout, zure van de tomaatjes. Het pikante en het zure van de appelazijn maakt het wat spannender. Gierigheid is dus niet geboden met die ingrediënten.

Grondstoffen en stappenplan

Boerenkool kan je in ruim gesorteerde supermarkten vinden en groentewinkels. Zo nu en dan kan je ze ook vinden in het vriesvak. Ik raad echter aan om verse te nemen voor deze stamppot.

Hoummous, hummus… kan je heel eenvoudig zelf maken, maar kan je ook voorverpakt in de winkel vinden. Je kan er zelfs maken van linzen. Het receptje vind je hier.

Kruimige aardappels lenen zich het beste voor dit gerecht.

Heb je geen appelazijn, maar wel een andere azijn met een fijne smaak? Gebruik die dan gerust. Wist je dat je appelazijn kan vinden in de winkelrekken van TeaBoon?
Dit gerecht kan behoorlijk veel zuur verdragen. Afhankelijk van hoe zuur je hoummous is, zal je meer of minder azijn moeten toevoegen. Proef dus tijdig en wees niet bedeesd om extra toe te voegen.
Staat die fles azijn maar stof te pakken in de kast? Je kan je eens storten op het recept voor een BBQ-marinade.

Heb je nog veel tabasco of een andere pikante saus over? Je kan eens manchoorian maken.

– Stampen maar! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *