Menu Sluiten

Heerlijke feestmenu’s voor vegans en andere smulpapen

Zit niet langer met je handen in het haar, want hier volgen een paar heerlijke feestmenu’s. Dan hoef je daar al niet meer over na te denken en kan je beginnen met je hoofd te breken over het ideale cadeau.

Toegankelijke menu voor jong en oud

Kleine kikkererwtenpasteitjes zijn een fantastisch voorgerecht of maak ze piepklein als borrelhapje.

Als hoofdgerecht valt champignonragout (vol au vent) altijd in de smaak. In combinatie met verse kroketjes is het puur plezier voor jong en oud.

Wat dacht je van wafeltjes met een bolletje vanille-ijs, vers fruit en een straaltje warme ganache?

Menu (glv) waar iedereen voor zichzelf opschept

Begin deze feestdis met een zuivere, maar heerlijke misosoep. Eenvoudig om te maken, maar toch iets anders dan je dagelijkse kost.

Zet grote schalen, vol eten, op tafel en laat gasten zelf scheppen. Het oogt onmiddelijk zo feestelijk.
Een schaal vol heerlijk, kruidige aardappelpartjes. Een fraaie, ondiepe schotel met gemarineerde paddenstoelen zoals je ze nog niet vaak gegeten hebt. Slaharten met croutons, ‘overgoten’ met heerlijke hoevedressing en bestrooid met speckstrooisels. En als laatste en vierde schaal, kleine bonenburgertjes. Overschotten kan je eenvoudig een dag later opsmullen, maar de kans bestaat dat je gasten een paar dingen mee naar huis willen nemen.

Deze heerlijke maaltijd sluit je af in stijl. Zet weeral een grote schaal op tafel met daarop kleine potjes met chocolademousse en tussen de potjes leg je nonchalant deze heerlijke kersballetjes. Maak ze in verschillende formaten, zodat elke opening op de schotel gevuld kan worden.

 

 

Om alles behoorlijk snel klaar te maken voor deze fotoshoot kon ik rekenen op Karin. Vervolgens heeft ze de foto’s van het eten gemaakt, waar ik voor deze post dankbaar gebruik van maak. Nadien hebben we samen gesmuld. Kerst viel dit jaar vroeg voor ons op deze manier.
Karin heb ik een kleine maand geleden leren kennen op één van mijn huiskamermarktjes die ik organiseer in mijn zaak.

– Fijne feestdagen! –

 

2 reacties

  1. Els Stuyven

    Ik wil graag kerstmenu voor 6 personen bestellen maar via bovenstaande beschrijving kan er niet goed aan uit wat menu 1 en menu 2 is of is dat 1 menu of is er een.link naar een overzicht of moet ik nog wst doorscrollen ?

    Groetjes !

    Els (Bloemenels)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *