Menu Sluiten

Champignonragout | vleesvrije vol au vent

Dit is een echte klassieker die de meeste mensen kennen. De heerlijke ragout in een bladerdeegpasteitje is een echte allemansvriend.
Ik heb er een plantaardige variant op gemaakt en deel graag het recept met jullie.

vole au vent.jpg

Heerlijk als doordeweekse maaltijd of om op een feesttafel te zetten. Geen kat zal klagen (die van ons zeker niet, want die is gek van champignons).

Deze plantaardige versie is minder complex om te maken dan het origineel, maar daarom nog niet minder lekker.

 

Dit recept is voldoende voor 4 flinke porties of 6 gewone porties.
Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst dien je meer ragout te hebben, dan als vulling in een pasteitje met nog een begeleidende sla.

Champignonragout.jpg

* Je kan kiezen om een extra portie groenten binnen te krijgen en dan gebruik je blokjes courgette, die je liefst even bakt in wat vet en een snufje zout. Anders kan je een goede vleesvervanger gebruiken (zoals zachte seitan of vegan kipstuckjes) waardoor het meer weg zal hebben dan het originele recept. 

 

Met wat eet je dit?
Heerlijk bij frieten, kroketten, rösti … Maar ook erg lekker met gekruide en gebakken rijst.
Wil je meer de klassieke slag? Koop een vel bladerdeeg en snijd deze in repels, of steek leuke figuurtjes uit. Bak de bladerdeeg zoals aangegeven op de verpakking en leg de gebakken bladerdeeg op je potjes ragout.

Waarom haverroom?
Dat is mijn persoonlijke voorkeur. Haverroom heeft niet zo’n opdringerige smaak als sojaroom. Helaas is dit nog niet overal te vinden. Ik vind dat sojaroom de smaken erg kan overheersen en dat heb ik liever niet.

 

Heb je dit receptje uitgeprobeerd? Laat dan zeker een reactie achter op deze blog of via facebook.

– Smakelijk! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *