Menu Sluiten

Eco geschenkverpakkingen hoeven niet ingewikkeld te zijn

Geschenken maken en krijgen vind ik leuk. Een leuke verpakking maakt het geheel nog plezieriger.
Eco-geschenkverpakkingen hoeven niet ingewikkeld te zijn, zoals je hieronder zal zien.

Helaas zijn cadeauverpakkingen van korte duur en dat is toch wel wat zuur. Dat kan beter en ik toon graag alternatieven.

 

Afbeeldingen uit magazines doen dienst als verpakkingsmateriaal. Geschenkje gemaakt door Sandy van Madeleine G Juweelatelier.

Hergebruik (geschenk)papier

Dit is mijn minst favoriete, maar zo nu en dan doe ik het wel. Het is enorm populair binnen mijn familie. Zo kan je na 10 jaar je eigen verpakking weer krijgen rond een cadeautje. Geschenkpapier van oude geschenken netjes stockeren is niet mijn ding, vooral omdat het vaak al een gebruikt voorkomen heeft nog voor je het nog eens kan hergebruiken. Toch zitten er soms heel leuke papiertjes bij.

Vouw zelf een zakje of doosje

Je krijgt op een jaar tijd veel papier binnen. Nog sneller dan het gemaakt werd ligt het in je papiermand. Oude kalenders, tijdschriften, boeken, tekeningen van de kinderen… krijgen jaarlijks een enkeltje richting prullenbak en dat is jammer, want vaak zijn het fraaie afbeeldingen die zich ideaal lenen om er een geschenkwikkel van te maken.
Vouw er een geschenkzakje of doosje van. Je wikkel wordt zo een pièce unique.

Doosje gevouwen door Sandy van Madeleine G Juweelatelier.

Lapjes textiel

Lapjes, of grote lappen textiel kunnen beeldig zijn als verpakkingsmateriaal. Het omhulsel kan op die manier een geschenk rond het geschenk worden.
Voor een klein geschenkje kan je een leuke sjaal kiezen, voor een groot geschenk een fraaie plaid.
Ook gewoon kleine restjes textiel kan je gebruiken als wikkel. Kleurrijke, zachte verpakkingen worden door jong en oud graag gezien.

 

Zakjes en kaarten

Je verzamelt op een jaar tijd heel wat zakjes van papier en leuke wenskaarten. Ik kijk welke wenskaarten het logo kan bedekken op de zakken en ik kleef vervolgens de wenskaart over het logo met dubbelzijdige tape. Je hebt in een handomdraai een unieke geschenkverpakking.

 

Nog op zoek naar een feestelijke menu, om niet af te steken tegen de geschenken? Je kan uiteraard lekkers bestellen bij TeaBoon, maar je kan ook aan de slag met mijn tips en recepten.

– Warme groet –

Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *