Menu Sluiten

Yoghurtsconecakes

Zijn het nu scones of cupcakes? Ik kan de knoop moeilijk doorhakken, maar weet wel dat ze lekker zijn en dat is voor mij het belangrijkste.

Deze cupcakeachtige scones horen bij de eerste generatie zoete vegan baksels die ik maakte. Het onderstaande stappenplan is gebaseerd op een recept dat ik meer dan 10 jaar geleden heb gekregen van een collega die dat met kinderen maakte.

yoghurtscones

Ze believen geen extra’s. Deze baksels smaken op zichzelf.

Ze zijn handig in een lunchtrommel, maar passen ook leuk bij de thee of bij een luxe-ontbijt.

Tips over hoelang je ze kan bewaren heb ik niet, omdat ze nog nooit de kans hebben gekregen om langer dan 12 uur ergens te liggen wachten.

stappenplan yoghurtcakescones.jpg

Ik gebruik meestal tarwebloem, maar je kan ook speltbloem gebruiken.
Ik raad niet aan om meel te gaan gebruiken omdat het de frisse smaken te veel gaat onderdrukken.

Ben je aan de slag gegaan  met het recept? Deel je ervaring met me.

– Veel bakgenot! –

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *