Menu Sluiten

Salade van gegrilde broccoli

Weet je wat straf is? Dat ik nog geen enkel recept heb gedeeld met broccoli, dat wanneer ik daar echt verslaafd aan ben.

De zacht zoete smaak van de broccoli gaat heel mooi samen met de zoute en pittige smaakmakers. Een slaatje dat je warm als koud kan eten.

 

Het leuke aan deze salade is dat hij enorm veelzijdig is. Je kan hem als bijgerecht gebruiken, maar je kan hem ook inzetten als onderdeel van een hoofdgerecht door het door de pasta te doen, mengen met grote witte bonen of mais, als topping op gepofte aardappel.
Wij eten deze salade ook gewoon zo graag als snack.

Het geheim van dit gerechtje zit in de saus/ marinade.

Grondstoffen en stappenplan

Je broccoliroosjes moeten van het formaat zijn dat je ze in één keer in je mond kan steken, maar zeker geen kleine gevallen.

Broccoli kan een heel vervelende smaak krijgen als het te gaar wordt. Niet enkel de smaak valt dan tegen, ook de structuur is dan niet meer fijn. Dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Door het te grillen krijgt de broccoli krokantere delen en gaart het anders. In een gewone pan kan je niet hetzelfde resultaat verkrijgen.

Zelf grill ik altijd in een echt grillmachine, waardoor alles in 1 keer aan de 2 kanten gegaard wordt. Snelle gaartijd is hier echt in het voordeel van de groente.

Heb je weinig tijd kies dan bevroren broccoli uit van een goede kwaliteit. Dat is niet altijd zo eenvoudig, want sommige producenten steken heel grote brokken in de zak of blancheren hun groenten te lang.

Voor de look/ knoflook liefst verse gebruiken, maar verwijder altijd de groene kern. Heb je geen verse knoflook of vind je dat wat te hard van smaak? Gebruik dan gedroogde.

Hoe langer je de roosjes laten rusten in de marinade, voor het serveren, hoe dieper van smaak dat het zal worden.

 

 

– Veel grillplezier gewenst! –

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *