Menu Sluiten

Gevulde aardappel

Een aardappel heeft het sexappeal van, tja een aardappel. Maar met dit gerecht laat hij zien dat looks niet alles zeggen.

De aardappel vul je met een heerlijke hartige, romige vulling.

Zoals de meeste van onze recepten is ook dit weer niet moeilijk om te maken, op het uithollen van de aardappel na.

 

aardappel uit de oven
Gevulde aardappel met een topping van gebakken champignons

Dit gerecht werd door Esther bedacht nadat ze verkleumd thuis kwamen van het werken in de moestuin en dat er maar zeer weinig in de ijskast lag. Zo ontstaan er bij TeaBoon wel vaker echte lekkernijen.

Ingrediënten en stappen te volgen met de klok mee, linksonder bij stap 1 te starten:

  • Olie
  • Paprikablokjes
  • (Plantaardige) room
  • Margarine
  • Edelgistvlokken
  • Zout (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de aardappels)
  • Gehakte peterselie
  • Komijnpoeder
  • (Gerookte) chilipoeder
  • (Gerookte) paprikapoeder
  • Gesnipperde rode ui
  • Vulling van de gare, uitgeholde aardappelen
  • Gepofte of gekookte flink uitgeholde XXL aardappelen in de schil

stappenplan gevulde aardappel.jpg

Vind je het lezen van onze recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.

Voor het poffen of koken dien je de aardappel goed te kuisen. Wist je dat de aardappel zowat de meest bespoten ‘groente’ is?

Het poffen van een aardappel is zeer eenvoudig als je een microgolfoven hebt. Je prikt enkele gaten in de aardappel en je steekt hem een kleine 10 minuten in. Halverwege de tijd kan je hem best even omdraaien. Schraap je nadien niet graag restjes aardappel van de wanden, dan kan je hem best in een glazen bokaal steken.
Hij is gaar als je hem eenvoudig kan doorboren met een priem en niet rauw aanvoelt.

 

Ideeën:

  • Mocht je een restje saus in huis hebben, prak die in stap 2 mee onder de vulling. Een overschotje pesto, gezeefde tomaten of tapenade enz. zijn weggelegd voor deze rol.
  • Wanneer de aardappel in de oven steekt (stap 4), kan je ondertussen wat groenten opbakken om er als topping op te doen. Aspergetoppen gebakken in veel knoflook staan hier prima bij, maar champignons met veel tijm ook. De mogelijkheden zijn eindeloos en wederom de ideale reden om restjes op te gebruiken.

 

– Smakelijk! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *