Menu Sluiten

Ovenschotel van paprika & tomaat

Een tijd geleden stond ik in de supermarkt wat voor me uit te staren en me af te vragen wat ik weer zou klaarmaken. De dame naast me stond gretig groenten te grabbelen en ik vroeg haar dan maar wat zij ging klaarmaken. Ze wist me te vertellen dat ze eerst ook geen benul had wat te koken, maar dat haar zoontje op internet was gaan zoeken en dat hij met een recept was komen aandraven. Ze vertelde me wat ze wilde maken en gaf me beknopt de uitleg hoe ze het ging aanpakken. Het was weliswaar geen plantaardig receptje, maar dat vormt voor mij enkel maar een leuke uitdaging. Ik heb het naar mijn hand gezet. Het viel hier onmiddelijk in onze smaak. We vinden het verhaal over het ontstaan van dit recept ook een extra meerwaarde voor ons.

Fruitige kerstomaatjes die in je mond knappen, weldadig veel stukken zoete paprika, een fijne beet heb je aan de tofu en een sausje waar alles heerlijk in ligt te sudderen.

ovenschotel paprika met tomaat.jpg

Recept en ingrediënten

Voor je verse groenten gebruikt moet je ze eerst grondig wassen.

Om een ui vliegensvlug in reepjes te snijden gebruik ik een mandoline. Niet het snaarinstrument, want muzikaal ben ik niet. Wel een handige hulp om fijn en snel te snijden. Ook je vingers zullen snel leren dat je snel, vlijmscherp kan snijden met dit ding.

Tofureepjes zijn altijd gekruid en kan je in elke supermarkt vinden. Ik kies niet graag voor de variant met tuinkruiden, omdat ik die behoorlijk flauw vind.

Haverroom is minder opdringerig van smaak dan bv. sojaroom. Deze laatste vind ik niet zo geschikt omwille van de smaak.

Gerookte paprikapoeder heeft altijd mijn voorkeur en raad ik aan om te kopen. Je kan dit in speciaalzaken vinden en heel soms zelfs in een gewone supermarkt. Ik zou je toch graag willen aanmoedigen om de zoektocht naar deze paprikapoeder op te starten.

Je kan in de ovenschotel eventueel nog extra plantaardige kaas aan toevoegen, niet zo gezond maar wel lekker.

Ovenschotel tomaat met paprika.jpg

Vind je het een beetje jammer om je oven enkel maar voor deze ovenschotel aan te zetten? Dan kan je deze amandelcake/koek mee in de oven schuiven en als dessert eten. Of liever ineens een tarte tatin eten met een bolletje ijs?

– 1-2-3-eet! –

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *