Menu Sluiten

Maak deze zalige pompoendip in enkele stappen

Een enorm lieve en trouwe lezeres, Marleen, stuurde me de vraag of ik niet eens een vegan dip, crème, … voor op brood wilden posten. Speciaal voor haar en ook voor jou stak ik de handen uit de mouwen en ben ik  aan de slag gegaan met de ingrediënten die we zo in huis hadden.
Dit bleek een geweldige zet te zijn, want deze dip heeft geen 24 uur het daglicht gezien.

Deze pompoendip steelt de show met zijn zijdezachte textuur en zijn pittige karakter.

Untitled design (13)
Achteraan de pompoendip en vooraan een potje linzencrème

Ingrediënten en werkwijze met de klok mee. Links bij 1 te beginnen:

  • Olijfolie
  • Pompoenblokjes
  • Knoflookteentjes
  • Versgeperste citroen (start met minder, voeg tijdens het mixen in stap 3 meer toe naar wens)
  • Komijnpoeder
  • Smaakmakers naar wens zoals zout, verse peterselie, munt, dille, koriander, …

 

stappen pompoendip

Het kan zijn dat je na stap 2 ziet dat er wel heel erg veel vocht uit je pompoenblokjes is gekomen. Giet deze af en je kan dit vocht langzaam toevoegen tijdens het mixen. Zo zal je dip niet te vloeibaar worden.

Klik hier voor een uitleg waarin uitgelegd staat hoe je de recepten moet lezen.

Mijn beweegreden om echt specifiek met pompoen aan de slag te gaan, was omdat we een mega-pompoen gekregen hadden. Stefan had zelf geprobeerd om prijspompoenen te kweken, maar dat leverde maar armzalige, oranje gevallen op. Dus deze pompoen kwam als een godsgeschenk waar ik noestig mee aan de slag gingen.
Soepen, cakes, stoemp, roerbak, … en toch bleek de pompoen maar niet te slinken. Ik kon haast niet anders dan enkel nog maar dingen te maken met pompoen, daar kunnen jullie nu van meegenieten.

– Smeer er maar lustig op los! –

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *