Menu Sluiten

Kriekenflappen met luxueuze amandelbodem

Een kriekenflap, maar net iets lekkerder door de heerlijke amandellaag.

Laat ze voldoende afkoelen voor je ze eet, zodat je je zeker niet kan verbranden aan hete krieken (zure kers).

Heel handig om als snack mee te nemen, maar ook leuk om snel te maken als er gasten komen of mini-flapjes voor bij de afternoon tea.

Betrek gerust je kinderen bij het maken van deze flappen. Ideaal om samen te maken en gezellig bij te kletsen.

Grondstoffen en stappenplan

Het lijkt misschien nogal bewerkelijk, maar het gaat eigenlijk heel snel vooruit. Enkel het toevouwen vergt een beetje geduld.

Je haalt 8 flappen uit dit recept. Het kan zijn dat je wat krieken over hebt tegen het einde. Het is niet zo eenvoudig om ze helemaal te vullen met alle krieken zonder alles onder de zure kers te laten kleven.

De kans bestaat dat je op het einde nog krieken over gaat hebben. Het is best moeilijk om alle krieken te verdelen over 8 flappen. Het lukt, maar het is niet eenvoudig. Test één flap, zonder echt aan te duwen. Merk je dat er nog ruimte is voor extra kriek, dan kan je verder vullen. Heb je er over? Maak dan verse pudding en schep ze daar op.

Om je flappen goed dicht te laten blijven tijdens het bakken, zodat er geen krieken uit gaan springen, moet je de randen bevochtigen.Nadien ga je ze ook nog eens extra aanduwen met een vorkje.

Gebruik niet meer marsepein dan de aangegeven hoeveelheid. Dat is ruim voldoende. Bewerk het niet te lang in je handen, want dan gaat je marspein een beetje olieachtig worden.

Wil je de flappen graag plantaardig houden? Let er dan op dat je bladerdeeg geen boter bevat.

Je kan je flappen eventueel nog extra afwerken met amandelschilfers.

Jouw oven is niet mijn oven. Logisch, toch? Dat maakt het wat moeilijk om er °C en een timing bij te plaatsen. Ik gebruik eigenlijk altijd hetelucht in combinatie met onderwarmte.

 

Ben je aan de slag gegaan met het recept? Deel je ervaring hieronder.

– Veel bakplezier! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *