Menu Sluiten

Gezellige geelworteldrank

De ene dag schrijft men dat kurkuma (geelwortel) waanzinnig gezond is en de week nadien kopt men weer dat het helemaal niet gezond is. Gezond of niet gezond, deze drank is heerlijk.

Fleur je ontbijt of brunch op met deze smakelijke drank, of drink hem eens tijdens de koffiepauze. Je gaat er instant heerlijk van gloeien binnenin je lijf. Erg lekker en nog bijzonder eenvoudig te maken ook.

kurkuma latte

Wil je helemaal een hipster-maaltijd op je tafel toveren? Dan kan je best nog een dikke plak zuurdesem brood op tafel toveren met geprakte advocado en kappers. Na zo’n maaltijd ga je energie hebben als een kleine krachtcentrale. Wij eten niet om hip te doen, maar omdat we gewoon te graag genieten van al het lekkers.

Omdat ik niet goed ben in geheimen voor mezelf te houden, deel ik daarom mijn recept in een handig fotostappenplan voor heerlijke kurkuma latte (nu we toch hip aan het doen zijn ga ik gelijk voor de hippe benaming).

kurkumadrank.jpg

Ben je in het bezit van plantaardige slagroom of een opschuimer? Schep bovenop je hete drank dan een toef en verkruimel als laatste nog wat speculaas. Dat is echt helemaal het einde.

Nog meer drankjes ontdekken? Ga dan hier maar eens piepen.

– Gloei ze! –

4 reacties

  • TeaBoon

   Bedankt, Sandra, voor de lieve reactie.
   Het leuke van dit recept is dat je kruiden en smaakmakers naar wens kan toevoegen. Bv. een zakje chaï-thee laten trekken in de melk, of een snuf nootmuskaat.
   Veel experimenteerplezier!
   Esther

  • TeaBoon

   Ik vindhet extra lekker om er een toef plant. slagroom op te spuiten en dan speculaasjes bovenop te verkruimelen. Echt gezond is het niet op die manier, maar wel belachelijk lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *