Gewoon koolsla? Ja en neen. Ik geef de basis en meer.
Dus, gewoon koolsla en meer.
Koolsla kan je eten als bijgerecht, tussen een broodje of als basis van een heuse maaltijdsalade.
Speel met de kleur door wat rode kool toe te voegen.
Dit recept is echt geen exacte wetenschap. Speel met de verhoudingen en met smaken die jij lekker vindt.
Grondstoffen en stappenplan
Mayonaise op deze site slaagt altijd op de Belgische, “zure” versie. Heel eenvoudig zelf te maken zo’n plantaardige mayo. De opgegeven 200gr. is echt de maximum. Doe eerst wat minder, je kan nadien nog extra toevoegen. Vervang eventueel een deel van de mayo door ongezoete soja yoghurt.
Het onderstaande recept is een leidraad en dient vooral om je niet op vast te pinnen. Gebruik meer of andere kruiden, meng gesnipperde ui, stukken walnoot, geraspte appel, reepjes ijsbergsla. Proef tussendoor en breng op smaak met wat meer peper, mosterd of misschien zelfs wat pikante saus.
Om kool fijn te snipperen is een mandoline enorm handig. Wees wel voorzichtig voor je vingers, want de messen van een mandoline zijn vlijmscherp.
Wist je dat je TeaBoon kan volgen op Facebook en Instagram?
Daar kan je mijn nieuwste creaties zien.
– Smakelijk eten –