Menu Sluiten

Amandelpijnboompitkoekjes

Alleen aan de naam heb je al een mond vol.

Dit recept voorziet je ineens van een grote portie koeken. Maar dat ga je echt niet erg vinden.

Deze koekjes zijn onverbiddelijk voor jou. Neen, eentje eten is niet genoeg en zelfs over twee zijn ze misnoegd. Alleen de trappen van vergelijking gaan hier op: veel, meer, meest!

Ondertussen werden ze al op heel wat mensen getest en na hun smeekbedes heb ik, Esther, het stappenplan in beeld gebracht.

Amandelpijnboompitkoekjes.jpg

Je zal zien dat je marsepein in de koekjes moet verwerken. Voor de mensen die nu een lichte rilling van afkeer voelen, geen paniek. Je proeft hem niet in zijn hoedanigheid van marsepein, maar het geeft de juiste structuur aan het koekje.

Maak de koekjes niet te groot. De grootte van een walnoot is perfect.

Werkwijze is te starten bij stap 1 en eindigt in de oven bij stap 2.

Stappenplan voor amandelkoekjes met ingr.jpg

Laat de koekjes afkoelen op een raster om een krokante bodem te vormen.

Iedere oven is anders. Dus kijk even na of je koekjes er al niet uit moeten na 12 minuten of dat ze niet nog te bleek zijn na een kwartiertje.

Hulp nodig bij ons stappenplan? Aarzel niet om ons te contacteren of klik hier voor de ‘handleiding’.

Welke bloem te gebruiken? Ik gebruik meestal speltbloem, maar soms ook tarwebloem.  Afhankelijk van welke bloem ik in de voorraadkast heb.
Meel kan je beter niet gebruiken, want dat gaat de smaak te hard overstemmen.
Zelfrijzende bloem moet je niet gebruiken, want er zit al bakpoeder in het recept.

Tip: Wil je ook zo’n leuke, bolle koekjes? Neem een bolle maatlepel en gebruik dat om je deeg te vormen.

– Bakken en smullen!-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *