Menu Sluiten

Aardappelsalade zonder ei of zuivel

Een stuk stokbrood met daarop een dikke laag aardappelsla of gewoon als slaatje naast andere hartigheden. Het kan zo smaken! En het is ook een echte klassieker bij de barbecue.

Aardappelsla heb ik eigenlijk door Stefan echt leren kennen en leren appreciëren. Het zoete van de aardappels past heerlijk bij het zout/ zure van de mayo en pickles. De peper benadrukt de aardse kant van deze salade en de ui geeft er een fris, pikante toets aan.

aardappelsla

Stappenplan & grondstoffen

Je kan kiezen om aardappels met of zonder schil te gebruiken. Als je de schil aan de aardappel laat moet je hem wel eerst flink kuisen, want de aardappel is één van de meest bespoten groenten die je in de winkel kan vinden.

Je kan ei-vrije mayo zo kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten en natuurwinkels (en na bestelling ook bij mij), maar het is zo eenvoudig om zelf te maken. Klik hier voor het recept.
Zelf vervang ik de mayo graag voor de helft door soja yoghurt. Dat is minder vet en de zure smaak past hier perfect.

Je kan eens oude mosterd gebruiken en een andere keer die zonder korrel. Dat geeft eens wat variatie. Vervang een deel van de mosterd beslist eens door wasabi of mierikswortel.

Heb je geen pickles? Gebruik dan zilveruitjes in het zuur en/of gesnipperde augurk.

Geen ui in huis, maar wel het wit van prei of bieslook? Dan kan je de ui door die grondstoffen vervangen.

Heb je in de tuin zuring en/of Indische kers staan? Snipper die blaadjes door deze salade als ultieme smaakmaker. Dat is echt extreem lekker. Een favoriet van mijn klanten als ik hem zo maak, zeker in combinatie met de yoghurt en de mierikswortel. Waterkers kan je ook gebruiken, maar dat kweek ik niet zelf.

Als laatste tip: neem de hoeveelheden niet te nauw, ze zijn slechts een suggestie. Ik meet het eigenlijk nooit af en doe het op gevoel. Ik houd er erg van als hij redelijk sappig is.

Stappenplan aardappensla

Je kan deze salade enkele dagen bewaren in de koelkast in een goed gesloten pot. De bovenkant mag niet te veel uitdrogen, want dat geeft wat ranzige korsten.

– Laat het je smaken! –

2 reacties

    • TeaBoon

      Hartelijk bedankt. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan zeker niet om een vraag te stellen.
      – Esther –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *