Menu Sluiten

Zo boetseer je zelf een vogel voor op je taart

Het is best leuk om te zien zo’n vogeltje op je gebak en eigenlijk niet erg moeilijk om te maken.

Zeker met onderstaand stappenplan heb je het snel onder de knie.

Grondstoffen en stappen

Je gebruikt fondant (te koop in de supermarkt bij de bakspullen) of marsepein om je vogel te maken.

Marsepein mag je niet te lang kneden, want dan kneed je de olie uit de marsepein. Marsepein is naar mijn ervaring wel eenvoudig om te bewerken, al zullen veel mensen dit net niet vinden. Ik vind het fijn omdat het niet snel uitdroogt, uit zichzelf goed blijft kleven, snel de vorm aanneemt die je wil.

Fondant ga je even moeten kneden voor je het handig kan bewerken. Je hoeft geen water toe te voegen om hem elastischer te maken. Is hij echt te droog? Voeg dan een klein druppeltje olie toe.
Eens je fondant zachter is moet je hem snel verwerken, want het droogt snel uit en dan krijg je barsten. En je wil toch geen vogel met een gebarsten uitzicht?
Fondant kan je met wat water aan elkaar laten kleven.

Zorg dat je geen stofje aan je kleding hebt, op je aanrecht of je handen, want anders kleeft het in je vogel.

Om te starten maak je naadloze bolletjes. Het eenvoudigste om een bolletje te maken is door de muis van je hand te gebruiken. Geef de fondant of marsepein de kleur dat jij leuk vindt.

Nu ben je klaar om te starten.

– Veel boetseerplezier! –

 

 

2 reacties

 1. kristof br

  Die kleine blauwe is precies zo’n gevleugelde Timmy the sheep, die grote zijn echt schitterend mooi afgewerkte vogeltjes. Topwerk die taart. Prachtig.

  • TeaBoon

   Bedankt voor je lieve woorden.
   Het zijn inderdaad 2 verschillende stijlen en toch zij de witte duiven gewoon een variatie op de blauwe. Dat vind ik dat ook zo leuk om te laten zien dat er veel meer van gemaakt kan worden.
   De taart met de duiven was een prinsessentaart waar Belle en het Beest en Assepoester in verwerkt moesten worden. Ik zet niet snel het figuur zelf op de taart, maar wel duidelijke hints naar de heldinnen uit de films. De echte kenners zullen dan ook onmiddelijk zien waarom die kleuren gebruikt werden, waarom er een rode roos op de taart staat enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *