Je eigen burgers maken is eenvoudig en bevredigend.
Dit recept is een basis en leent zich ideaal om kruiden als garam masala, kipkruiden … toe te voegen.
Hieronder is het fotostappenplan. Je start bij stap 1 en stopt bij stap 2 (burgers bakken).
De hoeveelheid zout is behoorlijk ruim genomen en mag ook 10gr. zijn. Voor tussen een broodje is de zoute variant lekker om af te smaken, maar anders dan is hij wel wat te zout.
Vind je het lezen van het recept eerder moeilijk en kan je wel een ‘handleiding’ gebruiken? Klik daarvoor hier.
Je kan de burgers ook eerst 10 minuten bakken in de oven op 180°C. Leg ze dan wel op een bakpapier. Nadien afbakken in de pan. Dan heb je minder vet nodig.
Je hoeft niet al je deeg in één keer op te bakken. Je kan delen invriezen voor een volgende keer. Heb je altijd verse burgers bij de hand.
Graag bonenburgers maken? Het kan! Klik hier voor het recept.
– Smakelijk –
Super gemakkelijk en lekker inderdaad. Nu nog goed worden in het met het juiste combineren 🙂
Het is wel een geklieder zo zelf je burgers maken, maar het is wel erg bevredigend eens je ze kan eten. Nietwaar?